Σπιτικό παγωτό βανίλια με μπισκότα

Σπιτικό παγωτό βανίλια με μπισκότα

Μια γεύση που δύσκολα αντιστέκεστε.

 

Μετά από αυτή τη συνταγή, το μόνο που πρέπει να σκεφτείτε είναι με τι σιρόπι θα συνοδέψετε το παγωτό σας.

Υλικά
375 ml (1 και 1/2 φλιτζάνι) γάλα
375 ml (1 και 1/2 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο στη μέση
6 κρόκοι αυγών
140 γραμμάρια (2/3 του φλιτζανιού) ψιλή ζάχαρη
115 γραμμάρια μπισκότα τύπου Oreo, θρυμματισμένα

Εκτέλεση
1. Βάλτε στην κατάψυξη ένα μεταλλικό μπολ χωρητικότητας 1,25 του λίτρου να παγώσει. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ξύστε τους σπόρους βανίλιας και προσθέστε τους. Ρίξτε και το κλωνάρι στο μείγμα. Φέρτε το σε βρασμό. Αφήστε το μείγμα σας για 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρά. Πετάξτε το κλωναράκι.
2. Με ένα χτυπητήρι χτυπήστε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα πηχτό μείγμα. Προσθέστε τους χτυπημένους κρόκους στο μείγμα κρέμας και ανακατέψτε.
3. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια καθαρή κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα ξύλινο κουτάλι για 20 λεπτά.
4. Χύστε το μείγμα σας σε ένα πυρίμαχο σκεύος, καλύψτε το με διάφανη μεμβράνη και αφήστε το για 30 λεπτά να κρυώσει. Βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
5. Ρίξτε την κρέμα σας στο παγωμένο μπολ που είχατε στην κατάψυξη, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην κατάψυξη για 6 ώρες μέχρι σχεδόν να σκληρύνει τελείως.
6. Με ένα μεταλλικό κουτάλι σπάστε το παγωτό και μεταφέρετέ το σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε το με το μίξερ μέχρι να γίνει λείο (περίπου 3 λεπτά). Προσθέστε τα θρυμματισμένα μπισκότα, ανακατέψτε και επιστρέψτε το παγωτό στο προηγούμενο παγωμένο σας μπολ. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτότυπο παγωτό μαρέγκα

Σπιτικό παγωτό με γεύση από crème brûlée

Χειροποίητο παγωτό σοκολάτας με ζεστή sauce σοκολάτας