Κεκάκια με μαρέγκα και κρέμα λεμονιού

Αφράτα κεκάκια αρωματίζονται με κρέμα λεμονιού και γαρνίρονται με τραγανή μαρέγκα.

 

Αυτά τα μίνι κέικ με κρέμα λεμονιού και μαρέγκα είναι το απόλυτο γλύκισμα για να συνοδέψετε τον απογευματινό καφέ ή το τσάι σας.

Υλικά
65 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
115 γραμμάρια (3/4 του φλιτζανιού) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
125 γραμμάρια (7/12 του φλιτζανιού) ψιλή ζάχαρη
60 ml (1/4 του φλιτζανιού) γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού
1 αυγό
1 ασπράδι αυγού
2 κουταλιές της σούπας κρέμα λεμονιού (lemon curd)

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε τέσσερα φορμάκια για muffins χωρητικότητας 185ml το καθένα.
2. Με το μίξερ χτυπήστε το βούτυρο, το αλεύρι, τα 70 γραμμάρια ζάχαρης, το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αυγό σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράστε το στα φορμάκια και ψήστε για 20 λεπτά.
3. Στο μεταξύ χτυπήστε με το μίξερ ελαφρά το ασπράδι σε ένα καθαρό, στεγνό μπολ μέχρι να διαμορφωθούν μαλακές αιχμές. Σταδιακά προσθέστε τα υπόλοιπα 55 γραμμάρια ζάχαρης και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί.
4. Απλώστε πάνω στα κέικ σας την κρέμα λεμονιού και από πάνω μοιράστε την μαρέγκα. Ψήστε στο φούρνο για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει η μαρέγκα να ροδίζει και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Κέικ με γιαούρτι και ανανά

Βασική συνταγή για μαρεγκάκια