Σπιτικό παγωτό με μέντα και κομμάτια σοκολάτας

Σπιτικό παγωτό με μέντα και κομμάτια σοκολάτας

Σκούρα σοκολάτα και μέντα στην πιο παγωμένη τους εκδοχή.

Μια συνταγή για παγωτό με κομμάτια σκούρας σοκολάτας, αρωματισμένο με δροσερή μέντα.

Υλικά
375 ml (1 και 1/2 φλιτζάνι) γάλα
375 ml (1 και 1/2 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
3 μεγάλα κλωναράκια φρέσκια μέντα
6 κρόκοι αυγών
140 γραμμάρια (2/3 του φλιτζανιού) ψιλή ζάχαρη
12 σταγόνες πράσινο χρώμα μαγειρικής
100 γραμμάρια τεμαχισμένη μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση
1. Βάλτε μια μεταλλική φόρμα χωρητικότητας 1,25 του λίτρου στην κατάψυξη να παγώνει. Βάλτε την κρέμα γάλακτος με τη μέντα σε μια κατσαρόλα. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό και απομακρύνετέ το από το μάτι. Αφήστε το 5 λεπτά να κρυώσει. Πετάξτε τα κλωναράκια μέντας.
2. Με το μίξερ χτυπήστε καλά τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα πηχτό μείγμα χλωμού χρώματος. Ανακατέψτε μαλακά τους χτυπημένους κρόκους με το μείγμα της κρέμας.
3. Σε μια καθαρή κατσαρόλα μαγειρέψτε ξανά το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα με πλατιά άκρη για 20 λεπτά (μέχρι η κρέμα να στέκεται στο πίσω μέρος της κουτάλας).
4. Μεταφέρετε το μείγμα σας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και καλύψτε με διάφανη μεμβράνη. Αφήστε το για 30 λεπτά να κρυώσει και στο ψυγείο για 2 ώρες.
5. Χύστε την κρέμα στην παγωμένη φόρμα και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο. Βάλτε την στην κατάψυξη για 6 ώρες μέχρι να παγώσει σχεδόν τελείως. Με ένα μεταλλικό κουτάλι σπάστε το παγωτό, μεταφέρετέ το σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε το με το μίξερ μαζί με τις σταγόνες πράσινου χρώματος για περίπου 3 λεπτά.
6. Προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατέψτε και χύστε πάλι το λείο, παγωμένο σας μείγμα στην φόρμα. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το παγωτό σας στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Παρφέ με μέλι, γάλα και μασκαρπόνε

Παγωτό γιαούρτι με μαρμελάδα πορτοκάλι

Σπιτικό παγωτό βανίλια με μπισκότα