Black Forest πουτίγκες μαύρης σοκολάτας

Black Forest πουτίγκες μαύρης σοκολάτας

Κεράσια και μαύρη σοκολάτα συνδυάζονται σε υπέροχες πουτίγκες.

Σοκολατένιες πουτίγκες με καρδιές από κεράσια συνοδεύονται άψογα με παγωτό και σερβίρονται ζεστές περιχυμένες με σιρόπι κεράσι.

Υλικά
160 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
160 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
2 αυγά και 2 επιπλέον κρόκοι αυγών
1/3 του φλιτζανιού (75 γραμμάρια) ψιλή ζάχαρη
30 γραμμάρια απλό αλεύρι, κοσκινισμένο
Αmarena κεράσια σε κονσέρβα με το σιρόπι τους

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρά τέσσερα πυρίμαχα φορμάκια χωρητικότητας 1 φλιτζανιού το καθένα. Βάλτε στη βάση τους αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί καλά. Απομακρύνετέ τη από το νερό που σιγοβράζει και προσθέστε το βούτυρο ανακατεύοντας πολύ καλά. Αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει ελαφρά.
3. Στο μεταξύ χτυπήστε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη μαζί για 5 λεπτά μέχρι να έχετε ένα πηχτό μείγμα. Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας σε αυτό των αυγών και ανακατέψτε. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε. Χύστε το μείγμα σας στα φορμάκια σας μέχρι να τα γεμίσετε μέχρι τη μέση. Προσθέστε σε κάθε φορμάκι από 3 κεράσια σουρωμένα και συμπληρώστε από πάνω με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας. Ψήστε για 9- 10 λεπτά μέχρι να σκληρύνουν από πάνω τα γλυκά σας (στο εσωτερικό τους θα παραμένουν υγρά).
4. Βγάλτε τα γλυκά σας από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά και ξεφορμάρετέ τα σε πιάτα που έχετε ζεστάνει. Πασπαλίστε με κακάο και σερβίρετε περιχύνοντας με σιρόπι από τα κεράσια σας, έξτρα ολόκληρα κεράσια και παγωτό βανίλια.