Σοκολατένιες πουτίγκες με καρδιές υγρής σοκολάτας

Σοκολατένιες πουτίγκες με καρδιές υγρής σοκολάτας

Απλά υλικά της κουζίνας σας συνταιριάζονται σε πουτίγκες μαύρης σοκολάτας, που υπόσχονται θεϊκή απόλαυση.

 

Πουτίγκες με λιωμένη καρδιά σοκολάτας εγγυώνται πως θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
200 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
4 αυγά
1 κρόκος αυγού
70 γραμμάρια (1/3 του φλιτζανιού) ψιλή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
16 στρογγυλά σοκολατάκια μαύρης ή γάλακτος σοκολάτας

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε οκτώ πυρίμαχα φορμάκια χωρητικότητας 185 ml (3/4 του φλιτζανιού) και στρώστε στις βάσεις τους αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Βάλτε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Με το μίξερ χτυπήστε τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα πηχτό μείγμα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το μείγμα σοκολάτας με εκείνο των αυγών σταδιακά. Προσθέστε το αλεύρι και το κακάο κοσκινίζοντάς τα και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
4. Με ένα κουτάλι μοιράστε τα 2/3 του μείγματος στα φορμάκια σας. Βάλτε τα σε ένα ταψί. Βάλτε από δύο σοκολατάκια σε κάθε φορμάκι και καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας ισιώνοντας τις κορυφές. Ψήστε για 15-20 λεπτά και αφήστε τα γλυκά σας για 10 λεπτά να κρυώσουν ελαφρά. Αναποδογυρίστε τις πουτίγκες σας σε πιάτα σερβιρίσματος και πασπαλίστε με σκόνη κακάο. Σερβίρετε με σαντιγί, παγωτό ή κρέμα γάλακτος.