Τάρτες σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Τάρτες σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Αν θέλετε σοκολατένιες τάρτες χωρίς να ανάψετε καθόλου το φούρνο δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή.

 

Βάσεις μπισκότων υποδέχονται δύο είδη σοκολάτας σε αυτές τις τάρτες που δεν χρειάζονται ψήσιμο.

Υλικά
200 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
100 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας μέλι
100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
200 ml κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά

Εκτέλεση
1. Σπάστε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να θρυμματιστούν. Βάλτε το βούτυρο και το μέλι σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Χύστε το λιωμένο μείγμα σας στο μπλέντερ και χτυπήστε πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα τριμμένα μπισκότα. Σε έξι στρογγυλά φορμάκια διαμέτρου βάσης 10 εκατοστών μοιράστε το μείγμα της βάσης σας και πιέστε καλά. Αφήστε τις βάσεις να κρυώσουν.
2. Σε μπεν μαρί λιώστε τα δύο είδη σοκολάτας και ανακατέψτε. Αφήστε το λιωμένο μείγμα σας να κρυώσει πέντε λεπτά και προσθέστε του το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη.
3. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν μαλακές αιχμές. Προσθέστε τη χτυπημένη κρέμα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε. Χύστε το μείγμα σας πάνω από τις βάσεις σας και αφήστε τις τάρτες σας για 2 ώρες να κρυώσουν μέχρι η σοκολάτα να σφίξει (αν χρειαστεί βάλτε τες στο ψυγείο).
4. Σερβίρετε σε πιάτα περιχυμένα με λιωμένη σοκολάτα, γαρνίροντας με φράουλες, νιφάδες σοκολάτας και σαντιγί (ή κρέμα γάλακτος) και πασπαλίζοντας με κακάο.