Εύκολη συνταγή για σορμπέ βατόμουρου

Εύκολη συνταγή για σορμπέ βατόμουρου

Πέντε υλικά συνδυάζονται εύκολα σε παγάκια βατόμουρου, έτοιμα να γίνουν σορμπέ.

Η γεύση του βατόμουρου στην πιο παγωμένη εκδοχή του.

Υλικά
1 και 1/4 του φλιτζανιού νερό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι νωπά ή καταψυγμένα βατόμουρα (αποψυγμένα)
1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε το 1 φλιτζάνι από το νερό και τη ζάχαρη και σιγοβράστε για περίπου τρία λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
2. Βάλτε τα βατόμουρα και το υπόλοιπο 1/4 του φλιτζανιού νερού στο μπλέντερ για 30 δευτερόλεπτα περίπου μέχρι να πολτοποιηθούν.
3. Σε μια κανάτα, ανακατέψτε μαζί το μαγειρεμένο σιρόπι, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, και τον πουρέ βατόμουρων. Μοιράστε το μείγμα σας σε παγοθήκες (από αυτές που χρησιμοποιείτε για να κάνετε παγάκια και βάλτε τες στην κατάψυξη για τουλάχιστον έξι ώρες.
4. Λίγα λεπτά πριν σερβίρετε βάλτε στο ψυγείο τα μπολ που θα σερβίρετε και το μπολ του μπλέντερ. Όταν κρυώσουν καλά ρίξτε μερικά παγάκια βατόμουρων στο «παγωμένο» μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα απαλό σορμπέ. Σερβίρετε και απολαύστε αμέσως.