Μπάρες καραμέλας με φιστίκια Αιγίνης

Με δύο μόνο υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα γλύκισμα, ιδανικό σνακ για μες στην ημέρα.

 

Ζάχαρη καραμελώνει και τυλίγει κομμάτια φιστικιών Αιγίνης.

Υλικά
175 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας τεμαχισμένα φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση
1. Απλώστε σε ένα μικρό ταψί αλουμινόχαρτο και στρώστε τα φιστίκια σε μια στρώση. Βάλτε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Ανακατέψτε, μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Αυξήστε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράστε, χωρίς να ανακατεύετε, μέχρι να αρχίσει το μείγμα σας να αποκτά καραμελέ χρώμα. Χύστε το πάνω από τα στρωμένα φιστίκια και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Σπάστε σε κομμάτια και απολαύστε.

Διαβάστε επίσης:

Φλωρεντίνες με σοκολάτα και γλασέ φρούτα

Panforte με σύκα και ξηρούς καρπούς

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ