Παγωτό με άρωμα πορτοκαλιού

Παγωτό με άρωμα πορτοκαλιού

Μέλι δίνει γλυκιά γεύση σε αυτό το παγωτό που αρωματίζεται με βανίλια και πορτοκάλι.

Μιας και ο καιρός ακόμη το επιτρέπει φτιάξτε αρωματικό παγωτό με πορτοκάλι και βανίλια.

Υλικά
500 ml (2 φλιτζάνια) γάλα
250 ml (1 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος με 20 % περιεκτικότητα σε λιπαρά
150 γραμμάρια μέλι
8 κρόκοι αυγών
1 κουταλιά της σούπας ανθόνερο πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από τη φλούδα 1 πορτοκαλιού

Εκτέλεση
1. Βάλτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και φέρτε τα σχεδόν σε βρασμό. Απομακρύνετε από τη φωτιά.
2. Χτυπήστε μαζί το μέλι και τους κρόκους σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν και σταδιακά προσθέστε τους στο ζεστό μείγμα του γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα.
3. Επιστρέψτε το μείγμα σας στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά (χωρίς να βράσει) ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα σας να πήξει αρκετά ( να στέκεται στο πίσω μέρος της κουτάλας).
4. Αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέστε το ανθόνερο, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατέψτε. Χύστε το μείγμα σας στην παγωτομηχανή και φτιάξτε παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής σας.

Διαβάστε επίσης:

Σπιτικό σορμπέ ανάμεικτων μούρων

Σπιτικό παγωτό μόκα