Τηγανίτες με άρωμα κανέλας

Τηγανίτες με άρωμα κανέλας

Κανέλα δίνει άρωμα στις τηγανίτες αυτές που μπορείτε να συνδυάσετε με βούτυρο, μέλι, μαρμελάδα, κρέμα γάλακτος ή ό,τι άλλο σας έρχεται στο μυαλό

 

Μια συνταγή ιδανική για να ξεκινήσετε ευχάριστα την ημέρα σας.

Υλικά
150 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ψιλή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
185 ml (3/4 του φλιτζανιού) γάλα
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
20 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό

Εκτέλεση
1. Κοσκινίστε το αλεύρι, την ψιλή ζάχαρη, την κανέλα και το baking powder σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα. Κάντε στο ξηρό σας μείγμα μια τρύπα στη μέση και προσθέστε το γάλα, το αυγό, το λιωμένο βούτυρο και το νερό. Χτυπήστε τα υλικά σας καλά με το σύρμα μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη.
2. Λιώστε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τέσσερις μερίδες ζύμης στις άκρες του τηγανιού και μαγειρέψτε τες για μισό λεπτό μέχρι να ροδίσουν από κάτω. Αναποδογυρίστε τες και μαγειρέψτε για ακόμη 1 λεπτό μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε τις τηγανίτες σας σε ένα πιάτο και επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη και άλλο ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο.
3. Μοιράστε τις τηγανίτες σε πιάτα σερβιρίσματος, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως μαζί με μαρμελάδα της επιλογής σας και μια κουταλιά σαντιγί ή πηχτή κρέμα.

Διαβάστε επίσης:

Τηγανίτες μήλου με κανέλα

Κρέπες με ζεστή sauce πορτοκαλιού