Σουφλέ μπανάνας και passion fruit

Σουφλέ μπανάνας και passion fruit

Η μπανάνα με το passion fruit αποτελούν ιδανικό συνδυασμό.

 

Πέντε υλικά, εύκολα συνδυάζονται σε αυτά τα πρωτότυπα σουφλέ με την χρυσή κρούστα.

Υλικά
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι (110 γραμμάρια) ψιλή ζάχαρη (+έξτρα για τα φορμάκια)
3 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
1 ώριμη μπανάνα, λιωμένη σε πουρέ
100 ml φρέσκια πούλπα passion fruit (περίπου 4-5 φρούτα του πάθους)

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουρτσίστε με το λιωμένο βούτυρο έξι φορμάκιαγια σουφλέ χωρητικότητας 170 ml το καθένα. Πασπαλίστε τα με ψιλή ζάχαρη και τινάξτε τα να φύγει η περίσσεια.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ τους κρόκους με 1/4 του φλιτζανιού (55 γραμμάρια) ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε την λιωμένη μπανάνα και την πούλπα των passion fruit και συνεχίστε το χτύπημα.
3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν μαλακές αιχμές. Σιγά σιγά προσθέστε τα υπόλοιπα 55 γραμμάρια ψιλής ζάχαρης συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε μια σφιχτή, γυαλιστερή μαρέγκα. Με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι πάρτε την μαρέγκα κουταλιά κουταλιά και ανακατέψτε τη στο μείγμα των κρόκων, φροντίζοντας το νέο σας μείγμα να παραμείνει αφράτο και να κρατήσει αέρα.
4. Μοιράστε το μείγμα σας στα φορμάκια και με τον αντίχειρά σας φέρτε μια γύρα στο εσωτερικό χείλος κάθε φόρμας (έτσι θα τα βοηθήσετε να φουσκώσουν). Βάλτε τα φορμάκια σας σε ένα ταψί και ψήστε τα σε μια σχάρα 1 σκάλα κάτω από τη μέση του φούρνου για 12-14 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
5. Αφαιρέστε τα από το φούρνο, πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Σουφλέ σοκολάτας με σάλτσα μόκας

Cheesecake με passion fruit και μέλι