Πάβλοβα με κρέμα και φρούτα εποχής

Πάβλοβα με κρέμα και φρούτα εποχής

Μια κλασική συνταγή για πάβλοβα που μπορείτε να «πειράξετε» στη γεύση επιλέγοντας τα δικά σας φρούτα.

 

Τραγανή μαρέγκα γίνεται η τέλεια βάση για υπέροχη κρέμα και φρέσκα φρούτα.

Υλικά
6 ασπράδια αυγών
1 πρέζα αλάτι
1 και 1/2 φλιτζάνι (330 γραμμάρια) ψιλή ζάχαρη
3 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
300 ml κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
Φρέσκα εποχιακά φρούτα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και στρώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σχεδιάστε ένα κύκλο διαμέτρου 20 εκατοστών πάνω στο χαρτί με ένα μολύβι και αναποδογυρίστε το χαρτί.
2. Με το μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια και το αλάτι μέχρι να διαμορφωθούν μαλακές αιχμές. Προσθέστε τη ζάχαρη, μισό-μισό φλιτζάνι, χτυπώντας καλά για 1 λεπτό μετά από κάθε προσθήκη. Όταν έχετε προσθέσει πια όλη τη ζάχαρη συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά.
3. Σε ένα φλιτζάνι ανακατέψτε καλά το κορνφλάουρ, το ξίδι και το εκχύλισμα βανίλιας και προσθέστε τα στη μαρέγκα σας. Ανακατέψτε καλά.
4. Με μια σπάτουλα απλώστε τη μαρέγκα σας στην επιφάνεια εσωτερικά του κύκλου που σχεδιάσατε, προσέχοντας να λειάνετε καλά τις πλευρές και την κορυφή. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 120 βαθμούς και ψήστε τη μαρέγκα σας για 60-75 λεπτά (θα πρέπει να έχετε μια βάση πάβλοβας στεγνή στην αφή). Σβήστε τον φούρνο και αφήστε την βάση σας να κρυώσει εντελώς.
5. Χτυπήστε καλά την κρέμα σας μέχρι να πήξει. Με ένα κουτάλι απλώστε τη πάνω στην βάση της μαρέγκα και διακοσμήστε με φρούτα της επιλογής σας.

Διαβάστε επίσης:

Μίνι πάβλοβες με φράουλες, μπανάνες και passion fruits

Πάβλοβα με cranberries