Crumble ροδάκινων με κρέμα βανίλιας

Ένα πρωτότυπο crumble, εύκολο στην εκτέλεση, που θα πλημμυρίσει την κουζίνα σας άρωμα βανίλιας.

 

Ροδάκινα περιχύνονται με κρέμα βανίλιας, πασπαλίζονται με «ψίχουλα» αλευριού, ζάχαρης και βουτύρου και ψήνονται στο φούρνο σε ένα ιδιαίτερο crumble.

Υλικά
825 γραμμάρια κονσέρβα ροδάκινο σε φυσικό χυμό
2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόσκονη
1 φλιτζάνι κρέμα βανίλιας
50 γραμμάρια βούτυρο, ψιλοκομμένο
1/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού απλό αλεύρι
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
2 κουταλάκια του γλυκού ginger (πιπερόριζα)

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο 180 βαθμούς και στραγγίστε τα ροδάκινα (φυλάξτε 2 κουταλιές της σούπας από το χυμό). Βάλτε τα ροδάκινα σε ένα πυρίμαχο σκεύος 6 εκατοστών βάθους και χωρητικότητας περίπου 6 φλιτζανιών. Περιχύστε με τον χυμό που κρατήσατε και πασπαλίστε με την αμυγδαλόσκονη. Απλώστε από πάνω την κρέμα βανίλιας.
2. Με τα δάχτυλά σας τρίψτε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης και το ginger μέχρι το μείγμα σας να μοιάζει με ψίχουλα φρυγανιάς.
3. Πασπαλίστε το μείγμα σας πάνω από την κρέμα και βάλτε το crumble σας να ψηθεί για 20-25 λεπτά. Αφήστε το 5 λεπτά να κρυώσει και σερβίρετε με κρέμα γάλακτος, κρέμα βανίλιας ή παγωτό.

Διαβάστε επίσης:

Crumble με μήλα και ραβέντι

Εύκολα crumble με ανάμεικτα μούρα

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ