Τηγανίτες με σιρόπι ροδιού

Τηγανίτες με σιρόπι ροδιού

Ζεστές τηγανίτες περιχύνονται με σπιτικό σιρόπι ροδιού και συνδυάζονται με παγωτό βανίλια σε ένα απόλυτα φθινοπωρινό γλύκισμα.

 

Τα τελευταία ρόδια του φθινοπώρου γίνονται γλυκό σιρόπι και περιχύνουν ζεστές τηγανίτες.

Υλικά
300 γραμμάρια (2 φλιτζάνια ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές της σούπας ψιλή ζάχαρη
310 ml (1 και 1/4 του φλιτζανιού ) γάλα
2 αυγά
20 γραμμάρια (1 κουταλιά της σούπας ) βούτυρο, λιωμένο
Χυμός από 2 (περίπου 250 γραμμάρια) ρόδια
80 ml (1/3 του φλιτζανιού) μέλι

Εκτέλεση
1. Κοσκινίστε το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα και κάντε μια τρύπα στη μέση. Ανακατέψτε το γάλα, τα αυγά και το βούτυρο σε ένα μπολ και ρίξτε το υγρό μείγμα σας στην τρύπα που κάνατε στο στερεό. Ανακατέψτε καλά, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
2. Σε ένα ογκομετρικό δοχείο ρίξτε τον χυμό των ροδιών και προσθέστε νερό μέχρι να έχετε 250 ml (1 φλιτζάνι) υγρό μείγμα. Χύστε τον αραιωμένο χυμό ροδιών και το μέλι σε μια κατσαρόλα και βάλτε τα να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Βράστε για περίπου 15 λεπτά με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη μέχρι το μείγμα να αρχίσει να έχει την υφή σιροπιού.
3. Στο μεταξύ ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βουτυρώστε το ελαφρά. Για να τηγανίζετε τέσσερις τηγανίτες κάθε φορά ρίξτε 4 μερίδες ζύμης (κάθε μερίδα είναι δύο κουταλιές της σούπας από τη ζύμη) σε 4 άκρες του τηγανιού. Μαγειρέψτε τες για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από κάτω, γυρίστε τες και μαγειρέψτε τες για άλλο μισό λεπτό περίπου μέχρι να ψηθούν καλά. Μεταφέρετέ τες σε ένα καθαρό πανί κουζίνας και σκεπάστε τες για να διατηρηθούν ζεστές. Συνεχίστε με την υπόλοιπη ζύμη σε 2 παρτίδες βουτυρώνοντας ελαφρά κάθε φορά. Θα έχετε 12 τηγανίτες.
4. Μοιράστε τις τηγανίτες σε 4 πιάτα σερβιρίσματος. Συνοδεύστε με μια μπάλα παγωτού βανίλιας και περιχύστε με το σιρόπι ροδιού. Σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Τηγανίτες με άρωμα κανέλας

Κρέπες με ζεστή sauce πορτοκαλιού