Ατομικά crumble με μούρα, μήλα και ginger

Ατομικά crumble με μούρα, μήλα και ginger

Ζεστό crumble φρούτων που συνδυάζεται άψογα με παγωτό βανίλια.

 

Ανάμεικτα μούρα μαγειρεύονται με μήλα, αρωματίζονται με ginger και ψήνονται στο φούρνο κάτω από ένα crumble mixture αρωματισμένο με κανέλα.

Υλικά
4 μεγάλα πράσινα μήλα, καθαρισμένα, χωρίς τα κουκούτσια, χοντροκομμένα
Χυμός από 1 πορτοκάλι
Λεπτοτριμμένη φλούδα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας ψιλή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού λεπτοτριμμένη πιπερόριζα (ginger)
1/4 του φλιτζανιού (60 ml) νερό
350 γραμμάρια κατεψυγμένα ανάμεικτα μούρα
1/4 του φλιτζανιού (40 γραμμάρια) απλό αλεύρι
50 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
3/4 του φλιτζανιού (75 γραμμάρια) νιφάδες βρώμης
1/2 φλιτζάνι (100 γραμμάρια) καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι (50 γραμμάρια) νιφάδες αμυγδάλων
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση
1. Βάλτε σε ένα τηγάνι τα μήλα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το ginger και το νερό. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι τα μήλα να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και να έχουν μαλακώσει. Προσθέστε τα μούρα και ανακατέψτε. Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ και «δουλέψτε» το με τα δάχτυλα μαζί με το βούτυρο μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέστε τις νιφάδες βρώμης, τη ζάχαρη, τις νιφάδες αμυγδάλων και την κανέλα και με τα δάχτυλά σας «δουλέψτε» τα μέχρι να συνδυαστούν καλά.
3. Μοιράστε το μείγμα των φρούτων σε τέσσερα πυρίμαχα σκεύη χωρητικότητας ενάμισι φλιτζανιού το καθένα. Από πάνω μοιράστε το μείγμα του αλευριού. Βάλτε τα σκεύη σας σε ένα ταψί και ψήστε στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τα crumble σας από το φούρνο και σερβίρετε τα αμέσως με παγωτό βανίλια.

Διαβάστε επίσης:

Εύκολο crumble με πορτοκάλι και cranberries

Εύκολα crumble με ανάμεικτα μούρα