Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης και σύκα

Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης και σύκα

Τραγανά μπισκότα ιδανικά για να συνοδέψετε τον καφέ ή το τσάι σας.

Φιστίκια Αιγίνης και αποξηραμένα σύκα δίνουν υπέροχη γεύση σε αυτά τα μπισκότα.

Υλικά
55 γραμμάρια (1/3 του φλιτζανιού) καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης
3 ασπράδια αυγών
80 γραμμάρια (1/3 του φλιτζανιού) ψιλή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φλούδα λεμονιού
115 γραμμάρια (3/4 του φλιτζανιού) απλό αλεύρι, κοσκινισμένο
80 γραμμάρια (1/3 του φλιτζανιού) ψιλοκομμένα ξερά σύκα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείψτε με λιωμένο βούτυρο μια φόρμα για μπάρες διαστάσεων 7 x 25 εκατοσ. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος αφήνοντάς το να προεξέχει στις 2 μεγάλες πλευρές.
2. Ρίξτε τα φιστίκια σε ένα πυρίμαχο μπολ και καλύψτε τα με βραστό νερό. Αφήστε τα για 5 λεπτά να μαλακώσουν, στργγίξτε τα και ξεκολλήστε το δέρμα τους. Στεγνώστε την καθαρή ψίχα με απορροφητικό χαρτί.
3. Στο μεταξύ με το μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να διαμορφωθούν μαλακές αιχμές. Προσθέστε τη ζάχαρη κουταλιά κουταλιά χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε και τη φλούδα λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
4. Ανακατέψτε το αλεύρι και τα σύκα σε ένα μπολ. Προσθέστε τα μαζί με τα φιστίκια στην μαρέγκα και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Με ένα κουτάλι χύστε το μείγμα σας στην έτοιμη φόρμα και ισιώστε από πάνω την επιφάνεια. Ψήστε για 30 λεπτά , ξεφορμάρετε και αφήστε τον κορμό μπισκότων σας να κρυώσει για 1 ώρα.
5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Με ένα μαχαίρι με δόντια κόψτε διαγώνια τον κορμό σε μπισκότα πάχους 5 χιλιοστών. Απλώστε τα σε ένα ταψί και ψήστε τα για 10 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν.

Διαβάστε επίσης:

Μπισκότα με καρύδα και φιστίκια Αιγίνης

Τραγανά μπισκότα με κάρδαμο και κανέλα