Ζελέ ροδιού σερβιρισμένα με κρέμα κάρδαμου-φιστικιών Αιγίνης

Ζελέ ροδιού σερβιρισμένα με κρέμα κάρδαμου-φιστικιών Αιγίνης

Ένα πρωτότυπο γλύκισμα με την πλούσια γεύση του ροδιού να συμπληρώνεται από την κρέμα με κάρδαμο και φιστίκια Αιγίνης.

Σε αυτά τα gourmet ζελέ η κρέμα κάρδαμου και φιστικιών Αιγίνης έρχεται να απογειώσει τη γεύση.

Υλικά
4 μεγάλα ρόδια καθαρισμένα
2/3 του φλιτζανιού (140 γραμμάρια ) ψιλή ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού (60 ml) κρύο νερό
5 κουταλάκια του γλυκού (16 γραμμάρια) ζελατίνη σε σκόνη

Για την κρέμα με κάρδαμο και φιστίκια Αιγίνης
3 σπόροι κάρδαμου, τριμμένοι καλά στο γουδί
3/4 του φλιτζανιού (185 ml) κρέμα γάλακτος με πολλά λιπαρά μισή μισή με γάλα (ή εναλλακτικά 3/4 του φλιτζανιού γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος με 30% περιεκτικότητα σε λιπαρά)
1/3 του φλιτζανιού (50 γραμμάρια) ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση
1. Για την κρέμα χτυπήστε το κάρδαμο και την κρέμα σε ένα μπολ μέχρι να διαμορφωθούν μαλακές αιχμές. Προσθέστε τα τριμμένα φιστίκια και ανακατέψτε.
2. Στον επεξεργαστή τροφίμων (ή ένα μπλέντερ) χτυπήστε τους σπόρους ροδιού (κρατήστε 1 κουταλιά της σούπας σπόρους για να διακοσμήσετε το γλυκό σας στο τέλος) μέχρι να έχετε έναν παχύ πουρέ. Περάστε τον πουρέ από ένα λεπτό κόσκινο πιέζοντας με τον πίσω μέρους ενός κουταλιού για να πάρετε όλον τον χυμό. Ξανασουρώστε τον χυμό μέσα από ένα πολύ λεπτό κόσκινο. Προσθέστε στον χυμό τόσο νερό όσο χρειάζεται για να έχετε ένα υγρό 600 ml.
3. Βάλτε τον αραιωμένο χυμό ροδιού και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Στο μεταξύ σε ένα πυρίμαχο φλιτζάνι βάλτε κρύο νερό και πασπαλίστε με τη ζελατίνη. Αφήστε τη λίγο να μαλακώσει και βάλτε το φλιτζάνι σας σε ένα τηγάνι με νερό που σιγοβράζει για 2-3 λεπτά μέχρι η θερμότητα να βοηθήσει τη ζελατίνη να διαλυθεί. Χύστε τη διαλυμένη ζελατίνη στο μείγμα του ροδιού και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
4. Μοιράστε το σε 4 μπολ (ή φορμάκια) χωρητικότητας 150 ml το καθένα και βάλτε τα στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρετε το ζελέ, πασπαλίστε με σπόρους ροδιού και σερβίρετε μαζί με κρέμα κάρδαμου-φιστικιών.

Διαβάστε επίσης:

Τηγανίτες με σιρόπι ροδιού

Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης και σύκα