Χειροποίητα σουδάκια (choux) για προφιτερόλ

Χειροποίητα σουδάκια (choux) για προφιτερόλ

Φτιάξτε σουδάκια για προφιτερόλ και γεμίστε τα με κρέμα της αρεσκείας σας.

 

Με κρέμα σοκολάτας, καραμέλας ή κρέμα ζαχαροπλαστικής αυτά τα ανάλαφρα σουδάκια ταιριάζουν άψογα.

Υλικά
250 ml (1 φλιτζάνι) νερό
80 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, ψιλοκομμένο
150 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) απλό, κοσκινισμένο αλεύρι
3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα

Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε το νερό και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Ζεστάνετέ τα μέχρι να πάρουν μία βράση και απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
2. Μαγειρέψτε πάλι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να σχηματίσει μια μπάλα στο κέντρο της κατσαρόλας. Αφήστε το 5 λεπτά στην άκρη να κρυώσει.
3, Προσθέστε τα αυγά σιγά σιγά 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να έχετε μια ζύμη παχιά και γυαλιστερή.
4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε σε δύο ταψιά αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Μοιράστε τη ζύμη στα δύο ταψιά σε κουταλιές αφήνοντας μεταξύ τους 3 εκατοστά κενό.
5. Βρέξτε τα χέρια σας και πατήστε οποιεσδήποτε κορυφές ζύμης προεξέχουν στα σουδάκια σας. Πασπαλίστε με νερό τα δύο ταψιά σας για να δημιουργηθεί ατμός στο φούρνο και ψήστε για 30-35 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν τα σουδάκια σας και να ροδίσουν.
6. Σβήστε το φούρνο και με ένα μαχαίρι τρυπήστε τη βάση κάθε σου. Βάλτε τα πάλι στο φούρνο για 20 λεπτά για να στεγνώσουν τελείως. Αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα.

Διαβάστε επίσης:

Τηγανίτες με σιρόπι ροδιού

Ατομικά crumble με μούρα, μήλα και ginger