Γλυκά καρότα

Γλυκά καρότα

Ζάχαρη και βούτυρο τυλίγουν τρυφερές φέτες καρότου σε αυτό το πολύ εύκολο γλύκισμα.

Φέτες καρότου καραμελώνονται σε δύο εύκολα βήματα.

Υλικά
1 κιλό καρότα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού νερού

Εκτέλεση
1. Καθαρίστε τα καρότα και στη συνέχεια κόψτε τα σε φέτες. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ που μπαίνει στο φούρνο μικροκυμάτων και καλύψτε τα με νερό. Σκεπάστε το μπολ με πλαστική μεμβράνη κατάλληλη για μικροκύματα και τοποθετήστε το στο φούρνο για 6 έως 7 λεπτά ή μέχρι τα καρότα να γίνουν τρυφερά. Στη συνέχεια σουρώστε τα.
2. Σε ένα μικρό τηγάνι λιώστε το βούτυρο, προσθέτετε την μαύρη ζάχαρη και το νερό και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε τα καρότα και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 3 έως 4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Διαβάστε επίσης:

Κεκάκια καρότου με γλάσο κανέλας

Υπέροχο κέικ με καρότο, πορτοκάλι και αμύγδαλα