Mousse σοκολάτας αρωματισμένη με πορτοκάλι

Mousse σοκολάτας αρωματισμένη με πορτοκάλι

Σοκολάτα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, αυγά και λικέρ πορτοκαλιού «παντρεύονται» σε αυτήν την συνταγή για mousse πλούσια σε σοκολάτα.

Σοκολάτα αρωματίζεται με λικέρ πορτοκάλι και παίρνει την πιο αφράτη της μορφή σε αυτήν την απολαυστική mousse.

Υλικά
250 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
4 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
30 ml (1 και 1/2 κουταλιά της σούπας) λικέρ πορτοκάλι (Grand Marnier, Cointreau κ.ο.κ. )
1 κουταλιά της σούπας ψιλή ζάχαρη
250 ml (1 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά

Εκτέλεση
1. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας περιστασιακά με ένα μεταλλικό κουτάλι. Απομακρύνετε τη λιωμένη σοκολάτα από τη φωτιά και προσθέστε τους κρόκους και το λικέρ πορτοκάλι. Ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι.
2. Με το μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα μπολ μέχρι να διαμορφωθούν μαλακές αιχμές. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι η μαρέγκα σας να «γυαλίσει». Με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι πάρτε μια κουταλιά μαρέγκας, προσθέστε τη στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε. Συνεχίστε με την υπόλοιπη μαρέγκα μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
3. Με το μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν μαλακές αιχμές. Με ένα μεγάλο κουτάλι ανακατέψτε την χτυπημένη κρέμα σας στο μείγμα της σοκολάτας.
4. Μοιράστε τη mousse σας σε ατομικά μπολάκια ή χύστε τη σε ένα μεγάλο μπολ. Σκεπάστε με διαφανή μεμβράνη και βάλτε τη mousse σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Mousse σοκολάτας με άρωμα μέντας

Mousse γιαουρτιού με μέλι