Κέικ με ανανά για το καφεδάκι σας

Όπως έχουμε ξαναπεί οι κομπόστες μπορούν να γίνουν μία εξαιρετική πρώτη ύλη για τα φαγητά σας. Εκτός του ότι πάνε πακέτο με το ζουμί τους -που χρησιμεύει πολύ στη μαγειρική- σας προσφέρουν και την ζουμερή σάρκα τους για να κάνετε πολλά διαφορετικά γλυκά και αν συνοδεύετε τα ψητά σας, οποιαδήποτε εποχή.

Υλικά

1 κουτί δημητριακών KELLOGG'S ALL-BRAN

2 ¼ κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

½ πακέτο μαύρη ζάχαρη

½ κουτ. γλυκού αλάτι

1 αβγό

½ ποτήρι γάλα

2/3 κούπας ελαιόλαδο

Ξύσμα από μισό λεμόνι

Χυμό από 1 λεμόνι

1 κονσέρβα ανανά στραγγισμένο

2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

1.Σε ένα μπολ βάζετε τα δημητριακά, το αλεύρι, την μαύρη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύετε.

2.Σε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το μίξερ το αβγό, το γάλα, το λάδι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέστε τον ανανά κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια.

3.Βάζετε στο μπολ με τον ανανά το μείγμα με τα δημητριακά και αρχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Βουτυρώστε με το λιωμένο βούτυρο μία φόρμα για κέικ και περιχείστε το μείγμα σας.

4.Ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά και στο εσωτερικό του. Σερβίρετε ζεστό.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies