Crumble δύο ειδών μήλων

Μια καθαρή χειμωνιάτικη συνταγή σε μόλις τρία βήματα.

 

Μήλα σκεπάζονται από ένα τραγανό μείγμα αλευριού και βουτύρου σε ένα εύκολο crumble με υπέροχη γεύση.

Υλικά
3 κόκκινα μήλα
3 πράσινα μήλα
χυμός λεμονιού
50 γραμμάρια σταφίδες
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 του φλιτζανιού νερό
55 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
1/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
75 γραμμάρια ψιλοκομμένα φουντούκια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση
1. Ξεπλύνετε καλά τα μήλα και χωρίς να τα ξεφλουδίσετε κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Πασπαλίστε τα με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
2. Τοποθετήστε τα μήλα σε μια κατσαρόλα μαζί με τις σταφίδες, την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το νερό. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά, μέχρι τα μήλα να αρχίσουν να μαλακώνουν.
3. Με ένα κουτάλι μεταφέρετε το μείγμα των μήλων σε μια φόρμα. Με τα δάχτυλά σας «δουλέψτε» μαζί το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, τα φουντούκια και την κανέλα σε ένα μπολ. Απλώστε το μείγμα του αλευριού πάνω από αυτό των μήλων και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Σερβίρετε με κρέμα γάλακτος, κρέμα ζαχαροπλαστικής ή παγωτό.

Διαβάστε επίσης:

Ατομικά crumble με μούρα, μήλα και ginger

Crumble ροδάκινων με κρέμα βανίλιας

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ