Μελομακάρονα σε 3 βήματα από τον chef Δημήτρη Νίκολη!

Μελωμένα, όσο πρέπει τραγανά και πεντανόστιμα!

Μελωμένα μελομακάρονα με τις οδηγίες του chef Δημήτρη Νίκολη.

Υλικά
1300 γραμμάρια αλεύρι (όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη μαλακή)
1 ποτήρι βούτυρο
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
1 ποτήρι καρύδια (χοντροκοπανισμένα)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα & γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
4 κουταλιές της σούπας brandy
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι (στραγγιστό)
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
Καρύδια (χοντροκοπανισμένα)
Κανέλλα

Εκτέλεση
1. Χτυπήστε το βούτυρο με το λάδι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και συνεχίστε προσθέτοντας την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό, το baking powder διαλυμένο στο brandy, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα καρύδια και το αλεύρι.
2. Ζυμώστε καλά και πλάστε μελομακάρονα σε σχήματα της αρεσκείας σας. Απλώστε τα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ψήστε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο (180-200 βαθμούς) για 20–25 λεπτά περίπου.
3. Αφήστε τα να κρυώσουν και ταυτόχρονα ετοιμάστε το σιρόπι. Για το σιρόπι μαγειρέψτε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι σε μια κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Μόλις το σιρόπι βράσει, βουτήξτε ένα–ένα τα μελομακάρονα, αφήστε τα για 1 λεπτό περίπου και ανασύρετέ τα με μια τρυπητή κουτάλα. Πασπαλίστε με τα καρύδια και την κανέλλα.

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ