Αρωματικό ρυζόγαλο με σταφίδες και κάρδαμο

Αρωματικό ρυζόγαλο με σταφίδες και κάρδαμο

Ένα χειμωνιάτικο γλύκισμα, έτοιμο σε λιγότερο από 40 λεπτά.

 

Το κλασικό ρυζόγαλο αποκτά έξτρα γεύση με την προσθήκη κανέλας, κάρδαμου, σταφίδων και αμυγδάλων.

Υλικά
1,5 λίτρο (6 φλιτζάνια) γάλα
200 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) ρύζι μπασμάτι
100 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ψιλή ζάχαρη
6 λοβοί κάρδαμου, κοπανισμένοι
1 ξυλάκι κανέλα
4 κουταλιές της σούπας σταφίδες
20 γραμμάρια βούτυρο
25 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) νιφάδες αμυγδάλου

Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε το ρύζι, τη ζάχαρη, το κάρδαμο και την κανέλα. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 30 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει.
2. Προσθέστε τις μισές σταφίδες και ανακατέψτε. Αφήστε το ρυζόγαλό σας για 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρά.
3. Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις νιφάδες αμυγδάλου και τις υπόλοιπες σταφίδες. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά, μέχρι να ψηθούν ελαφριά.
4. Χωρίστε το ρυζόγαλο σε πιάτα και σερβίρετε μαζί με κουταλιές από το μείγμα αμυγδάλων-σταφίδων.

Διαβάστε επίσης:

Σοκολατένια τρουφάκια με ουίσκι, κάρδαμο και τσίλι

Πουτίγκα ρυζιού σερβιρισμένη με ζεστή σάλτσα βατόμουρου