Ταρτάκια με κρέμα πορτοκαλιού

Βάσεις ζύμης γεμίζονται με κρέμα πορτοκαλιού και στολίζονται με ζαχαρωμένο ξύσμα πορτοκαλιού.

 

Ένα υπέροχο γλύκισμα, ιδανικό για κέρασμα μετά το φαγητό, έτοιμο σε λιγότερο από μία ώρα.

Υλικά
2 αυγά
2 κρόκοι αυγών
3/4 του φλιτζανιού (165 γραμμάρια) ψιλή ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού (80 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο
Ξύσμα και χυμός από 2 πορτοκάλια
12 έτοιμες βάσεις ταρτάκια

Για το ζαχαρωμένο ξύσμα πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 φλιτζάνι (110 γραμμάρια) ψιλή ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Χτυπήστε τα αυγά, τους κρόκους και τα 165 γραμμάρια ζάχαρης σε μια κατσαρόλα μέχρι να συνδυαστούν καλά. Τοποθετήστε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο, το ξύσμα και το χυμό από τα δύο πορτοκάλια. Χτυπήστε συνεχώς για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα σας. Σουρώστε το μείγμα σας, αφήστε το να κρυώσει και σκεπάστε το με διάφανη μεμβράνη.
2. Στο μεταξύ για να κάνετε το ζαχαρωμένο ξύσμα, ανακατέψτε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με 100 ml νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή και βράστε για 5 λεπτά, χωρίς να ανακατεύετε. Χύστε το ζαχαρωμένο ξύσμα σας σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
3. Λίγο πριν το σερβίρισμα, γεμίστε τις βάσεις σας με την κρέμα πορτοκαλιού και διακοσμήστε με ζαχαρωμένο ξύσμα πορτοκαλιού.

Διαβάστε επίσης:

Μπισκότα πορτοκαλιού

Mousse σοκολάτας αρωματισμένη με πορτοκάλι

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ