Λαχταριστές, βουτυρένιες madeleines με ζεστή σάλτσα σοκολάτας

Αυτά τα μπισκοτοκεκάκια με τη βουτυρένια γεύση είναι ιδανικά για να συνοδέψετε το τσάι σας.

 

Αφράτα μπισκότα βυθίζονται σε ζεστή σάλτσα σοκολάτας σε αυτήν την συνταγή σε 5 βήματα.

Υλικά
185 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
2 αυγά
3/4 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
1 φλιτζάνι (150 γραμμάρια) αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ρούμι
1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο κ.ο.κ.)

Για τη σάλτσα σοκολάτας
200 ml κρέμα γάλακτος
50 ml γάλα
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
20 γραμμάρια κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώστε μια φόρμα με 24 θήκες για madeleines.
2. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Απομακρύνετέ το από το μάτι της κουζίνας και αφήστε το για 2 λεπτά. Χύστε το διάφανο λιωμένο σας βούτυρο σε ένα μπολ και πετάξτε τα τυχόν κατακάθια που έμειναν στο τηγάνι.
3. Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη με το μίξερ. Προσθέστε το αλεύρι και το λιωμένο «καθαρό» βούτυρο και ανακατέψτε. Προσθέστε το ρούμι και τα μπαχαρικά και ανακατέψτε.
4. Χύστε σε κάθε θήκη της φόρμας από δυο κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα. Ψήστε για 6 λεπτά στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν (προσέξτε να μην σας παραψηθούν). Αφήστε τις madeleines σας να κρυώσουν και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
5. Στο μεταξύ για τη σάλτσα σοκολάτας βάλτε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και το γάλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι λίγο πριν αρχίσουν να βράζουν. Απομακρύνετε από το μάτι, προσθέστε τη σοκολάτα και το κακάο και ανακατέψτε μαλακά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Σερβίρετε τις madeleines σας μαζί με ζεστή σάλτσα σοκολάτας.

Διαβάστε επίσης:

Πιπεράτα μπισκότα με κανέλα και πιπερόριζα

Τραγανά μπισκότα με σουσάμι σε 3 βήματα

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ