Ζουμερά μήλα με μούρα ψητά στο φούρνο

Ζουμερά μήλα με μούρα ψητά στο φούρνο

Μια συνταγή για ένα γλύκισμα με τρία μόλις υλικά που ταιριάζει υπέροχα με παγωτό βανίλια.

 

Μήλα καραμελώνονται στο φούρνο και ψήνονται με μούρα που τους δίνουν μια μοναδική γλυκόξινη γεύση.

Υλικά
900 γραμμάρια μήλα, ξεφλουδισμένα, κομμένα στη μέση και καθαρισμένα
100 γραμμάρια ακατέργαστη ζάχαρη
225 γραμμάρια κατεψυγμένα μούρα της επιλογής σας

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε τα μήλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη μέχρι να καλυφθούν σχεδόν τελείως.
2. Ψήστε τα στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να κάνει η ζάχαρη μία κρούστα από πάνω τους.
3. Βγάλτε τα μήλα σας από το φούρνο και απλώστε τα μούρα από πάνω τους. Ψήστε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά. Σερβίρετε τα ζεστά με μία μπάλα παγωτό.

Διαβάστε επίσης:

Νηστίσιμα ψημένα μήλα

Ψητά μήλα με σοκολάτα και καρύδα