Brownies με ρούμι και σταφίδες

Brownies με ρούμι και σταφίδες

Μια συνταγή για brownies σοκολάτας με την απαραίτητη δόση αλκοόλ και σταφίδες.

 

Τα κλασικά αμερικάνικα brownies αποκτούν έξτρα γεύση με την προσθήκη σταφίδων μαριναρισμένων σε μαύρο ρούμι.

Υλικά
170 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) σταφίδες
125 ml (1/2 φλιτζάνι) μαύρο ρούμι
125 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
300 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
155 γραμμάρια ( 3/4 του φλιτζανιού) καστανή ζάχαρη
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
225 γραμμάρια (1 και 1/2 φλιτζάνι) απλό αλεύρι
100 γραμμάρια καρύδια (1 φλιτζάνι ), χοντροκομμένα
65 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) γιαούρτι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μετρίου μεγέθους τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μαγειρέψτε τις σταφίδες μαζί με το ρούμι ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 2 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν καλά. Απομακρύνετε από τη φωτιά και καλύψτε με διάφανη μεμβράνη. Αφήστε 4 ώρες τις σταφίδες σας να μαριναριστούν.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείψτε μια τετράγωνη φόρμα 20 x 20 εκατοσ. με βούτυρο. Στρώστε στη βάση της φόρμας και στις πλευρές της αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
3. Βάλτε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Απομακρύνετε το μείγμα σοκολάτας από τη φωτιά και αφήστε το 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρά.
4. Προσθέστε στο μείγμα σας τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατέψτε πολύ καλά. Συνεχίστε με το αλεύρι. Προσθέστε στο μείγμα σας το μείγμα των σταφίδων με το ρούμι, τα καρύδια και το γιαούρτι και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά καλά μαζί. Χύστε το μείγμα σας στην έτοιμη φόρμα και ισιώστε την επιφάνεια.
5. Ψήστε για 45 λεπτά στο φούρνο. Βγάλτε το γλυκό σας από το φούρνο, αφήστε το στη φόρμα να κρυώσει τελείως για 3 ώρες, κόψτε σε τετράγωνα και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Σοκολατένια brownies με καρύδια

Brownies σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης