Αχλάδια ψητά σερβιρισμένα με creme anglaise

Αχλάδια ψητά σερβιρισμένα με creme anglaise

Αχλάδια κόβονται στη μέση, περιχύνονται με maple syrup, ψήνονται στο φούρνο και σερβίρονται με σπιτική creme anglaise.

Μια συνταγή για ψητά αχλάδια με χειροποίητη κρέμα βανίλιας από αυγό και γάλα σε τέσσερα βήματα.

Υλικά
4 αχλάδια, κομμένα στη μέση κατά μήκος
2 κουταλιές της σούπας maple syrup (σιρόπι σφενδάμου)
2 κουταλιές της σούπας νερό
375 ml (1 και 1/2 φλιτζάνι) γάλα
1 κλωναράκι βανίλια, σχισμένο στη μέση
4 κρόκοι αυγών
55 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) ψιλή ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε τα αχλάδια σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ανακατέψτε σε ένα μπολάκι καλά το maple syrup με το νερό και περιχύστε τα αχλάδια. Ψήστε στο φούρνο, γυρίζοντας τα μία φορά, για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2. Στο μεταξύ, χύστε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι ξύστε τους σπόρους της βανίλιας και ρίξτε τους στο γάλα (στο τέλος προσθέστε και το κλωναράκι βανίλιας). Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση το γάλα σας. Περάστε το γάλα σας από ένα λεπτό κόσκινο (πετάξτε το κλωναράκι βανίλιας).
3. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα πηχτό μείγμα. Βαθμιαία προσθέστε το γάλα στο μείγμα των κρόκων χτυπώντας συνεχώς. Επιστρέψτε το νέο μείγμα σας στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα. Περάστε την κρέμα σας πάλι από ένα λεπτό κόσκινο.
4. Μοιράστε τα αχλάδια σας σε μπολ σερβιρίσματος και περιχύστε τα με λίγη κρέμα. Σερβίρετε αμέσως με την υπόλοιπη κρέμα στην μέση σε ένα μπολ.

Διαβάστε επίσης:

Κέικ με αχλάδια, καρύδια και σταφίδες

Γλύκισμα με ψητά αχλάδια και cranberries