Ζουμεροί λουκουμάδες με μέλι

Ζουμεροί λουκουμάδες με μέλι

Μια εύκολη συνταγή για λουκουμάδες με 7 απλά υλικά.

 

Σε πέντε βήματα φτιάξτε λαχταριστούς λουκουμάδες με απλά υλικά που έχετε πάντα στην κουζίνα σας.

Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
2 φακελάκια μαγιά ξηρή (διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό

Εκτέλεση
1. Ρίξτε στο μπολ όλα τα υλικά και ανακατέψτε τα με το σύρμα μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής χυλός.
2. Σκεπάστε το μπολ με μια πετσέτα και αφήστε το μείγμα σας να «ξεκουραστεί» για μια ώρα.
3. Βάλτε λάδι σε μια κατσαρόλα. Μόλις κάψει, πάρτε κουταλιές από το μείγμα, πλάστε σε σχήμα μπάλας και ρίξτε τες στην κατσαρόλα.
4. Όταν οι λουκουμάδες ροδίσουν βγάλτε τους με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τους σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το πολύ λάδι.
5. Αφού τελειώσετε με το τηγάνισμα σερβίρετε πασπαλίζοντας με κανέλα και ξηρούς καρπούς και περιχύνοντας με μέλι.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλικοί λουκουμάδες με τυρί ricotta

Λαχταριστοί λουκουμάδες με μπανάνα περιχυμένοι με sauce καραμέλας