Βασική συνταγή για σοκολατένια brownies

Βασική συνταγή για σοκολατένια brownies

Παίξτε με τα υλικά και αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει.

 

Αφαιρέστε τα ζαχαρωτά, προσθέστε ξηρούς καρπούς, σταφίδες, λευκή σοκολάτα, κακάο, σταγόνες καραμέλας, λίγο αλκοόλ ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε σε αυτήν τη εύκολη συνταγή για brownies.

Υλικά
300 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
160 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
155 γραμμάρια (3/ 4 του φλιτζανιού) ψιλή ζάχαρη
3 ελαφρά χτυπημένα αυγά
190 γραμμάρια ( 1 και 1/4 του φλιτζανιού) απλό αλεύρι
60 γραμμάρια ζαχαρωτά, κομμένα στη μέση
80 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ανάλατα καβουρδισμένα φιστίκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείψτε με λιωμένο βούτυρο ένα αντικολλητικό σκεύος διαστάσεων 16 x 26 εκατοσ. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στη βάση και τις δύο πλευρές του σκεύους σας αφήνοντάς το να προεξέχει.
2. Σε μια κατσαρόλα μετρίου μεγέθους συνδυάστε τη σοκολάτα με το βούτυρο και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα μεταλλικό κουτάλι για 5 λεπτά μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
3. Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα σας 5 λεπτά να κρυώσει. Προσθέστε τα αυγά και το αλεύρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα φιστίκια και τα ζαχαρωτά και ανακατέψτε. Χύστε το μείγμα σας στο έτοιμο σκεύος σας και ισιώστε από πάνω την επιφάνεια.
4. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά. Βγάλτε το brownie από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 3 ώρες περίπου. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Brownies σοκολάτα με γλάσο σοκολάτας

Brownies με ρούμι και σταφίδες