Ζεστή τάρτα με μαρμελάδα σε 3 βήματα

Μια πολύ εύκολη συνταγή για τάρτα με μαρμελάδα της αρεσκείας, έτοιμη σε λιγότερο από 90 λεπτά.

 

Διαλέξτε μόνο τη μαρμελάδα της αρεσκείας σας και αν βαριέστε να φτιάξετε τη ζύμη πάρτε έτοιμη. Η γέμιση αυτής της τάρτας θα σας κερδίσει.

Υλικά
50 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
30 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
125 γραμμάρια νιφάδες αμυγδάλων
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 φλιτζάνι καλής ποιότητας μαρμελάδα

Για τη βάση
150 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
225 γραμμάρια απλό αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ
1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
120 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
1. Για τη ζύμη βάλτε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων το βούτυρο, το αλεύρι, το κορνφλάουρ, το baking powder, τη ζάχαρη, τo εκχύλισμα βανίλιας και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και συνδυάστε τα. Πιέστε τη ζύμη σας σε μια βουτυρωμένη φόρμα για τάρτα με αποσπώμενη βάση διαστάσεων 10 x 36 εκατοσ. Βάλτε τη φόρμα σας με τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μεταξύ σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μαγειρέψτε ανακατεύοντας το βούτυρο, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, τις νιφάδες αμύγδαλων και το γάλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει ελαφρά.
3. Απλώστε τη μαρμελάδα πάνω από τη ζύμη σας στην φόρμα και περιχύστε με το μείγμα βουτύρου. Ψήστε για 25-30 λεπτά και σερβίρετε την τάρτα σας ζεστή.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλική τάρτα μήλου

Τάρτα με νεκταρίνια με 180 θερμίδες

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ