Σοκολατένια κεκάκια με σταφίδες και σάλτσα σοκολάτας

Σοκολατένια κεκάκια με σταφίδες και σάλτσα σοκολάτας

Διπλή σοκολατένια απόλαυση σε 5 βήματα.

Κέικ σοκολάτας με σταφίδες μαριναρισμένες σε ρούμι ψήνονται και σερβίρονται με ζεστή σάλτσα σοκολάτας.

Υλικά
1/2 φλιτζάνι σταφίδες , ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι ή λικέρ πορτοκαλιού , ελαφρά ζεσταμένο (αν δεν θέλετε να προσθέσετε αλκοόλ στο γλυκό σας αντικαταστήστε το ρούμι με χυμό πορτοκαλιού)
75 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
125 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
2 αυγά
1/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού απλό αλεύρι
1/4 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη

Για τη σάλτσα σοκολάτας
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
1/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35 % περιεκτικότητα σε λιπαρά

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώστε 4 θήκες από μια φόρμα για muffins χωρητικότητας 3/4 του φλιτζανιού η καθεμία. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τις σταφίδες με το ρούμι και αφήστε τες να μαριναριστούν για 15 λεπτά.
2. Στο μεταξύ σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μαγειρέψτε τη σοκολάτα και το βούτυρο για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Απομακρύνετε την κατσαρόλα σας από τη φωτιά.
3. Με το μίξερ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Προσθέστε τα χτυπημένα αυγά στο ζεστό μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε. Προσθέστε τις σταφίδες και συνεχίστε το ανακάτεμα. Προσθέστε τα δύο είδη αλευριού και το κακάο (κοσκινισμένα) και ανακατέψτε. Μοιράστε το μείγμα σας στις έτοιμες θήκες.
4. Ψήστε για 15 λεπτά μέχρι τα κεκάκια σας να ψηθούν εξωτερικά αλλά να είναι μαλακά ελαφρώς στο κέντρο. Αφήστε τα 5 λεπτά στη φόρμα να κρυώσουν και ξεφορμάρετέ τα σε πιάτα σερβιρίσματος.
5. Στο μεταξύ για τη σάλτσα σοκολάτας μαγειρέψτε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και η σάλτσα να πήξει. Περιχύστε με τη σάλτα σας τα ψημένα κέικ σας και σερβίρετε με έξτρα κρέμα γάλακτος ή σαντιγί.

Διαβάστε επίσης:

Χειμωνιάτικο κέικ με σταφίδες σε 3 βήματα

Brownies με ρούμι και σταφίδες