Σκέτη σοκόλαση: Cookie bars με μαύρη σοκολάτα που θα σας τρελάνουν

Μια πιο υγιεινή συνταγή για ένα γλυκό για... αμαρτίες.

Είναι αφράτα, ζουμερά, κρεμώδη και σοκολατένια, όλα μαζί σε μικρές μπάρες απόλαυσης που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Με πιο υγιεινά υλικά και ελάχιστη προσπάθεια, αυτά τα cookie bars μάλλον θα γίνουν τα αγαπημένα σας.

Υλικά
3/4 κούπας βούτυρο
3/4 κούπας καστανή ζάχαρη
1/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 αβγό
2κ.γ. βανίλια
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2κ.γ. άμυλο καλαμποκιού
1κ.γ. σόδα μαγειρικής
1/2κ.γ. αλάτι
200γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη (μπορείτε φυσικά να την αντικαταστήσετε και με γάλακτος ή μια ημίγλυκη σοκολάτα)

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Βάλτε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και αφήστε το να λιώσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αφρίσει. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Βγάλτε το από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά και ρίξτε το σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Ρίξτε μέσα τις ζάχαρες και χτυπήστε τα μαζί μέχρι να δέσουν. Προσθέστε το αβγό και τη βανίλια και ανακατέψτε.
3. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το άμυλο καλαμποκιού, τη σόδα και το αλάτι. Ρίξτε το μείγμα στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε ξανά.
4. Καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ρίξτε μέσα το μείγμα. Ψήστε το για 15 λεπτά ακριβώς, ώστε οι μπάρες σας να βγουν κολλώδης και υγρές στο κέντρο. Αν τις θέλετε πιο σφιχτές, ψήστε τις για λίγα λεπτά ακόμα. Αφήστε τις να κρυώσουν για τουλάχιστον μισή ώρα πριν τις κόψετε.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ