Βασική συνταγή για κέικ βανίλιας

Βασική συνταγή για κέικ βανίλιας

Σε πέντε βήματα το πιο κλασικό κέικ είναι έτοιμο γρήγορα και εύκολα.

 

Μια συνταγή είναι που μπορείτε να την «πειράξετε» όσο θέλετε. Προσθέστε το υλικό της αρεσκείας σας (χυμό πορτοκαλιού, δάκρυα σοκολάτας κ.ο.κ.) ή περιχύστε το κέικ σας με το γλάσο που σας αρέσει.

Υλικά
1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
113 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο και κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώστε ελαφρά και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
2. Κοσκινίστε σε ένα μπολ το baking powder, το αλεύρι και το αλάτι.
3. Προσθέστε σιγά σιγά το βούτυρο χτυπώντας το μείγμα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
4. Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη, τα αυγά ένα ένα, τη βανίλια και το γάλα χτυπώντας το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί
5. Χύστε το στη φόρμα και ψήστε το κέικ σας για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτότυπο κέικ με κάσιους, σιμιγδάλι και μπαχαρικά

Κέικ καρότου με σιρόπι πορτοκαλιού