Αρωματικά μπισκοτάκια βανίλιας και κανέλας

Αρωματικά μπισκοτάκια βανίλιας και κανέλας

Μια συνταγή για εύκολα μπισκότα βουτύρου με άρωμα κανέλας και βανίλιας.

 

Μείνετε πιστές στη δοσολογία και τις οδηγίες και θα ενθουσιαστείτε.

Υλικά
250 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
125 γραμμάρια (3/ 4 φλιτζανιού) ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
300 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) απλό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
60 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) ακατέργαστη ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε σε 2 ταψιά αντικολλητικό χαρτί ψησίματος . Με το μίξερ χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ μέχρι να «ασπρίσει» και να αφρατέψει.
2. Προσθέστε το αλεύρι και την κανέλα και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη. Η ζύμη σας θα είναι κολλώδης λίγο και μαλακή. Απλώστε τη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και πλάστε έναν δίσκο (η ζύμη σας θα συνεχίσει να είναι μαλακή, αλλά όχι τόσο κολλώδης). Τυλίξτε τον δίσκο σας με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τον στο ψυγείο για ακριβώς 15 λεπτά.
3. Ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά ή σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύμη σας μέχρι να φτάσει σε πάχος 5 χιλιοσ. Με έναν κόφτη της αρεσκείας φτιάξτε μπισκότα και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, για να μην σπάσουν, μεταφέρετέ τα στα έτοιμα ταψιά σας. Βάλτε τα στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
4. Πασπαλίστε τα μπισκότα σας με την ακατέργαστη ζάχαρη και ψήστε τα μπισκότα σας για 12-15 λεπτά, αλλάζοντας θέση στα ταψιά στο ενδιάμεσο.

Διαβάστε επίσης:

Γρήγορα μπισκοτάκια βουτύρου με ξηρούς καρπούς

Πιπεράτα μπισκότα με κανέλα και πιπερόριζα