Ανοιξιάτικη απόλαυση: ζεστά σουφλέ μούρων σερβιρισμένα με παγωτό

Ανοιξιάτικη απόλαυση: ζεστά σουφλέ μούρων σερβιρισμένα με παγωτό

Σε λιγότερο από 50 λεπτά θα έχετε έτοιμα απολαυστικά ζεστά σουφλέ με πλούσια γεύση βατόμουρων.

 

Μια συνταγή για ένα γλύκισμα με άκρως ανοιξιάτικη διάθεση.

Υλικά
300 γραμμάρια κατεψυγμένα κόκκινα βατόμουρα (raspberries)
2 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκαλιού
1/3 του φλιτζανιού (70 γραμμάρια) ψιλή ζάχαρη
50 γραμμάρια βούτυρο
1/3 του φλιτζανιού (50 γραμμάρια) απλό αλεύρι
4 ασπράδια αυγών
1/2 φλιτζάνι (125 ml) framboise λικέρ, όπως π.χ. το Chambord

Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μαγειρέψτε τα βατόμουρα, το χυμό πορτοκάλι και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και τα μούρα να βγάλουν τους χυμούς τους. Απομακρύνετε από τη φωτιά και σουρώστε το μείγμα σας πιέζοντας με το πίσω μέρος ενός κουταλιού τον πολτό στο κόσκινο.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλτε ένα ταψί στο φούρνο να ζεσταθεί. Με λίγο λιωμένο βούτυρο βουρτσίστε τέσσερα πυρίμαχα φορμάκια 125 ml χωρητικότητας το καθένα. Πασπαλίστε τα με έξτρα ψιλή ζάχαρη.
3. Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε το σουρωμένο σας μείγμα βατόμουρων. Επαναφέρετε την κατσαρόλα στο μάτι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για άλλα 2 λεπτά μέχρι το μείγμα σας να πάρει βράση και να πήξει. Απομακρύνετε την κατσαρόλα σας από τη φωτιά, προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
4. Με το μίξερ χτυπήστε σε ένα μπολ τα ασπράδια μέχρι να σχηματίσουν απαλές αιχμές. Ανακατέψτε με ένα μεταλλικό κουτάλι τη μαρέγκα στο μείγμα αλευριού-βατόμουρων και στη συνέχεια μοιράστε το στα έτοιμα φορμάκια σας. Με το δάχτυλό σας απαλά φέρτε μια γύρα σε κάθε σουφλέ επιφανειακά ακολουθώντας τη ροή της φόρμας.
5. Βάλτε τα σουφλέ σας στο καυτό ταψί και ψήστε στο φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και σχεδόν να έχουν ψηθεί τελείως. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη μαζί με παγωτό και περιχύνοντας με λικέρ.

Διαβάστε επίσης:

Σουφλέ μπανάνας και passion fruit

Κρύο σουφλέ με μαστίχα