Πασχαλινή πουτίγκα σοκολάτας, έτοιμη σε 20 λεπτά

Πασχαλινή πουτίγκα σοκολάτας, έτοιμη σε 20 λεπτά

Ένα γρήγορο γλύκισμα με πλούσια γεύση σοκολάτας που μπορείτε να ετοιμάσετε σε 3 βήματα λερώνοντας ένα μόνο σκεύος.

 

Απλά υλικά συνδυάζονται γρήγορα σε αυτό το γλύκισμα που δεν θα σας κρατήσεις κλεισμένες στην κουζίνα.

Υλικά
3/4 του φλιτζανιού γάλα
75 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3/4 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
1 και 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1/4 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 και 3/4 του φλιτζανιού βραστό νερό

Εκτέλεση
1. Σε ένα πυρίμαχο μπολ 6 εκατοστών βάθους και περίπου 8 φλιτζανιών χωρητικότητας βάλτε το γάλα και το βούτυρο και μαγειρέψτε τα στα μικροκύματα για ενάμισι λεπτό περίπου, μέχρι το βούτυρο να λιώσει, ανακατεύοντας στη μέση του ψησίματος.
2. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, την ψιλή ζάχαρη και 2 κουταλιές κακάο και ανακατέψτε. Ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Πιέστε στο μείγμα σας τα κομμάτια σοκολάτας και πασπαλίστε με το υπόλοιπο κακάο και την καστανή ζάχαρη. Περιχύστε ομοιόμορφα με το βραστό νερό χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός μεταλλικού κουταλιού για οδηγό.
3. Μαγειρέψτε το γλυκό σας στον φούρνο μικροκυμάτων (50% της ισχύος) για περίπου 10-13 λεπτά. Αφήστε την πουτίγκα σας 1 λεπτό να σταθεί, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με παγωτό.