Σοκολατένια απόλαυση: σουφλέ σοκολάτας σε 5 βήματα

Σοκολατένια απόλαυση: σουφλέ σοκολάτας σε 5 βήματα

Συνδυάζοντας επτά βασικά υλικά και ακολουθώντας απλές οδηγίες θα έχετε σε περίπου 1 ώρα έτοιμο ένα λαχταριστό γλύκισμα σοκολάτας.

 

Εύκολο στην παρασκευή, χωρίς όμως καμία έκπτωση στη γεύση, ένα γλυκό που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά
200 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
100 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
2/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
5 αυγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
1/4 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μια τετράγωνη πυρίμαχη φόρμα (ή ταψάκι) 20 x 20 εκατοσ. και βάθους 6 εκατοσ. (χωρητικότητας περίπου 8 φλιτζανιών).
2. Σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων βάλτε τη σοκολάτα και το βούτυρο. Μαγειρέψτε τα για 2 λεπτά στα μικροκύματα (70% της ισχύος) ανακατεύοντας μετά το τέλος του πρώτου λεπτού. Αν χρειαστεί μαγειρέψτε το μείγμα σας στα μικροκύματα λίγο ακόμη (πρέπει στο τέλος μετά το ανακάτεμα να έχετε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα). Προσθέστε τη μαύρη ζάχαρη και ανακατέψτε. Αφήστε για 10 λεπτά το μείγμα σας να κρυώσει.
3. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με ένα πιρούνι. Προσθέστε τους στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε. Κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο και προσθέστε τα και αυτά στο μείγμα σας. Ανακατέψτε καλά.
4. Με το μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια σας μέχρι να σχηματίσουν μαλακές άκρες. Προσθέστε την ψιλή ζάχαρη στη μαρέγκα σας κουταλιά κουταλιά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε μια γυαλιστερή, πηχτή μαρέγκα.
5. Προσθέστε τη μαρέγκα σας σε δόσεις με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι στο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας καλά κάθε φορά. Χύστε το μείγμα σας στην έτοιμη φόρμα και ψήστε στο φούρνο για 35 λεπτά. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με παγωτό ή κρέμα γάλακτος.

Διαβάστε επίσης:

Ανοιξιάτικη απόλαυση: ζεστά σουφλέ μούρων σερβιρισμένα με παγωτό

Σουφλέ σοκολάτας με σάλτσα μόκας