Καλοκαιρινό cheesecake με φρέσκιες φράουλες

Καλοκαιρινό cheesecake με φρέσκιες φράουλες

Ένα υπέροχο γλύκισμα με φράουλες από τον έμπειρο chef Δημήτρη Νίκολη.

 

Κρέμα στρώνεται σε βάση μπισκότων και γαρνίρεται με σάλτσα φράουλας σε 6 βήματα από τον Δημήτρη Νίκολη.

Υλικά
2 πακέτα μπισκότα τύπου Digestive
100 γραμμάρια βούτυρο μαλακωμένο
700 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας
1 κουτί φυτική σαντιγί (Morfat)
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
20 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης
50 ml κρέμα γάλακτος
Χυμό από μισό λεμόνι
Φράουλες καθαρισμένες
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση
1. Χτυπήστε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να θρυμματιστούν καλά. Προσθέστε το βούτυρο και δουλέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Σε μια φόρμα με τσέρκι στρώστε αντικολλητικό χαρτί και από πάνω απλώστε το μείγμα μπισκότων-βουτύρου και πατήστε το. Βάλτε τη βάση σας στο ψυγείο να κρυώσει.
2. Χτυπήστε το τυρί, τη σαντιγί, το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Μουλιάστε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
3. Φέρτε την κρέμα γάλακτος σε βρασμό σε μια μικρή κατσαρόλα. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε αμέσως τα φύλλα ζελατίνης (στραγγισμένα). Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να λιώσουν τα φύλλα μες στην κρέμα. Αφήστε το μείγμα ζελατίνης να κρυώσει.
4. Ανακατέψτε το μείγμα ζελατίνης σε εκείνο του τυριού. Απλώστε το μείγμα σας πάνω από τη βάση μπισκότων, ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
5. Μέχρι να παγώσει το γλυκό σας ετοιμάστε το κουλί φράουλας. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και περίπου 30 φράουλες. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι οι φράουλες να μαλακώσουν ελαφρώς. Πασπαλίστε με 2-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη αναλόγως με το πόσο γλυκές είναι οι φράουλές σας. Σβήστε τη σάλτσα σας με το κονιάκ και αφήστε τις φράουλες σας να καραμελώσουν και πολτοποιήστε με ένα μίξερ χειρός.
6. Απλώστε το κουλί σας κρύο πάνω από το cheesecake, γαρνίρετε με φρέσκιες φράουλες, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Κρύο σουφλέ με μαστίχα

Κρέμα καραμελέ με σαβαγιάρ και άρωμα αμαρέτο