Ανοιξιάτικη τάρτα με μέλι και βατόμουρα

Ανοιξιάτικη τάρτα με μέλι και βατόμουρα

Μπορεί ο καιρός να μην μας κάνει τη χάρη, όμως, στην κουζίνα σας κάνετε εσείς κουμάντο.

Κρέμα με ιδιαίτερη γεύση μελιού απλώνεται σε τραγανή ζύμη τάρτας και διακοσμείτε με φρέσκα βατόμουρα σε αυτήν την υπέροχη συνταγή.

Υλικά
1 και 1/3 του φλιτζανιού (200 γραμμάρια) απλό αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας ψιλή ζάχαρη
25 γραμμάρια αμυγδαλόσκονη
100 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
3 κρόκοι αυγών
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ
1 φλιτζάνι (250 ml) γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
400 γραμμάρια φρέσκα βατόμουρα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρά μια φόρμα για τάρτα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 24 εκατοσ. Στο μπλέντερ δουλέψτε μαζί το αλεύρι, δύο από τις τρεις κουταλιές ζάχαρη, την αμυγδαλόσκονη και το βούτυρο μέχρι το μείγμα σας να μοιάζει με τρίμματα φρυγανιάς. Προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας νερό συνεχίζοντας το ανακάτεμα στο μπλέντερ μέχρι το μείγμα σας να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίξτε την με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 20 λεπτά.
2. Ανοίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και στρώστε τη στη βάση της φόρμας σας. Τρυπήστε τη με ένα πιρούνι και τοποθετήστε τη στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
3. Απλώστε πάνω από τη ζύμη σας αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και από πάνω τοποθετήστε βάρη ζαχαροπλαστικής ή άψητο ρύζι. Ψήστε στο φούρνο για 10 λεπτά, αφαιρέστε τα βάρη (ή το ρύζι) και το χαρτί και ψήστε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι η ζύμη σας να ροδίσει ελαφρά. Αφήστε τη να κρυώσει .
4. Για την γέμιση τώρα χτυπήστε καλά σε ένα μπολ με το μίξερ τους κρόκους των αυγών, το μέλι, το κορνφλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη.
5. Μαγειρέψτε το γάλα σε μια κατσαρόλα μέχρι να πάρει βράση. Ρίξτε το γάλα σας στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια επιστρέψτε το νέο μείγμα σας στην κατσαρόλα και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει (από τη στιγμή που το μείγμα σας πήξει συνεχίστε να μαγειρεύετε ανακατεύοντας για άλλο 1 λεπτό). Καλύψτε την κατσαρόλα σας με το καπάκι ή διάφανη μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η κρέμα σας.
6. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν σκληρές αιχμές. Μαλακά σε τρεις δόσεις ανακατέψτε την χτυπημένη κρέμα σας στο κρύο μείγμα των αυγών (επειδή το μείγμα σας θα είναι πολύ «σκληρό», μπορείτε πολύ ελαφρά να το δουλέψετε στο μπλέντερ για να ανακατευτεί).
7. Με ένα κουτάλι απλώστε τη γέμισή σας πάνω από την κρύα βάση τάρτας και διακοσμήστε με βατόμουρα. Σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Τάρτα μήλων με κατσικίσιο τυρί σε βάση σφολιάτας

Καλοκαιρινό cheesecake με φρέσκιες φράουλες