Τελικά, πόσο εύκολο είναι να μείνεις μακριά από το αλκοόλ το καλοκαίρι;

Τελικά, πόσο εύκολο είναι να μείνεις μακριά από το αλκοόλ το καλοκαίρι;

«Είσαι για ένα after work ποτό;», «πάμε για cocktails απόψε;», «θα έρθεις σπίτι για μία μπύρα;». Κάθε χρόνο αυτή την εποχή η ίδια ιστορία -ακόμη και το φετινό, διαφορετικό καλοκαίρι.

Τι και αν φροντίζεις περισσότερο τη διατροφή σου και προσπαθείς να γυμνάζεσαι; Τα ραντεβού για ποτό τις καθημερινές μετά το γραφείο και κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων, δίνουν και παίρνουν κάθε καλοκαίρι. Όσο και αν θέλεις να περιορίσεις λίγο το αλκοόλ όμως, πώς να πεις όχι στην καλοκαιρινή βόλτα με την παρέα, την εξόρμηση στο ταβερνάκι δίπλα στο κύμα ή τη χαλάρωση στο beach bar;

Αυτό ήταν το δικό μου challenge το καλοκαίρι του 2020. Ήθελα να καταφέρω να περιορίσω το αλκοόλ, δίχως ωστόσο να στερηθώ όμορφες στιγμές με την παρέα ή να καταπιεστώ. Βλέπεις, το διάστημα που πέρασε κατά την διάρκεια του οποίου εργάστηκα από το σπίτι, αφιέρωσα αρκετό από τον ελεύθερό μου χρόνο στο να μάθω να γυμνάζομαι μόνη μου και να φροντίζω περισσότερο τη διατροφή μου, μαγειρεύοντας τα δικά μου, υγιεινά πιάτα. Με λίγα λόγια, υιοθέτησα έναν περισσότερο ισορροπημένο τρόπο ζωής και δεν ήθελα να απομακρυνθώ από αυτόν -με τα πρώτα κιόλας καλοκαιρινά, after work ραντεβού. Αυτό που πραγματικά επιθυμούσα, λοιπόν, ήταν να μπορούσα να απολαύσω ένα εξίσου πραγματικά καλοκαίρι. Πόσο εύκολο θα ήταν όμως; Όπως αποδείχθηκε… αρκετά!

Σίγουρα το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμη, όμως ξέρω ότι βρίσκομαι στον σωστό δρόμο. Στην περίπτωση, λοιπόν, που επιθυμείς και εσύ να περιορίσεις το αλκοόλ, ρίξε μία ματιά στις επιλογές που με βοήθησαν να κάνω το καλοκαίρι μου πιο ανάλαφρο.

Η απόλαυση του να είσαι η οδηγός της παρέαςΗ απόλαυση του να είσαι η οδηγός της παρέας

Το πρώτο, εύκολο βήμα που με βοήθησε να μείνω μακριά από το αλκοόλ ήδη από τις αρχές του φετινού καλοκαιριού, ήταν ουσιαστικά η απόφασή μου να γίνω η επίσημη οδηγός της παρέας. Για πολλούς, πρόκειται για τον χειρότερο «ρόλο». Εγώ όμως, τον λάτρεψα από την πρώτη στιγμή. Βλέπεις, ακόμη και όταν ήθελα να πιω αλκοόλ, ήξερα ότι υπήρχαν επιλογές χωρίς. Αρκεί να αναλογιστείς ότι η ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ, έχει την ίδια απολαυστική γεύση και τα ίδια χαρακτηριστικά αρώματα με την κλασική ΑΛΦΑ, οπότε… δεν καταλάβαινα τη διαφορά στη γεύση.

Ας έστελνες… πρώτη στο Messenger

Έρχεσαι σε δύσκολη θέση κάθε απόγευμα όταν η κολλητή σου στέλνει μηνύματα στο Messenger και σου ζητάει να πάτε για ποτό; Τότε φρόντισε να την… προλαβαίνεις. Μην περιμένεις τις προτάσεις των άλλων για τα καλοκαιρινά βράδια, απογεύματα και Σαββατοκύριακα του φετινού καλοκαιριού. Ανέλαβε πρωτοβουλίες για τα ραντεβού σας και φρόντισε να περιλαμβάνουν και επιλογές που δεν προϋποθέτουν -πάντα - την ύπαρξη αλκοόλ.

Οι κατάλληλες επιλογές την κατάλληλη στιγμή

Θα είμαι ειλικρινής. Όσο επιτυχημένη και αν ήταν από τις πρώτες κιόλας ημέρες η προσπάθειά μου να περιορίσω το αλκοόλ, υπήρξαν πολλές (μα πάρα πολλές) στιγμές που λαχτάρησα μία παγωμένη μπύρα. Πώς να μην την λαχταρούσα όταν άραζα στο beach bar με την παρέα, όταν έτρωγα μεζέδες δίπλα στο κύμα, όταν χαλάρωνα στο αγαπημένο μου στέκι ή το μπαλκόνι της κολλητής μου τα καυτά βράδια μετά το γραφείο; Την ήθελα τη μπυρίτσα μου και με το δίκιο μου. Τα καλά νέα είναι πως σε ό,τι αφορά τη μπύρα, υπάρχουν επιλογές χωρίς, οι οποίες είναι πραγματικά απολαυστικές, όπως η ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ. Είναι μία μπύρα ισορροπημένη με πλούσια, χαρακτηριστικά αρώματα και γεμάτη γεύση. Το στοιχείο, μάλιστα, που κάνει τη διαφορά, είναι πως μπορείς να την πίνεις κάθε στιγμή της ημέρας -ναι, ακόμη και την ώρα του lunch break στο γραφείο!

Επιλέγοντας την παρέα καταλλήλως

Ένα απλό, εύκολο και ευρέως διαδεδομένο tip που με βοηθά να καταναλώνω λιγότερο αλκοόλ αυτό το καλοκαίρι, είναι η «έξυπνη» επιλογή της παρέας των ραντεβού. Φυσικά και δεν παραγκώνισα τους φίλους μου, ωστόσο, προσπάθησα να βγαίνω λίγο λιγότερο και κυρίως, να μην παρασύρομαι εύκολα από εκείνους οι οποίοι θέλουν να πίνουν ένα καλοκαιρινό ποτάκι σε καθημερινή βάση. Με αυτόν τον τρόπο, ήρθα και κοντά με φίλες τις οποίες ενδεχομένως είχα παραμελήσει τους τελευταίους μήνες ή και χρόνια.

Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές, φρόντισε να πίνεις πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας και φυσικά των ραντεβού με την παρέα και να είσαι σίγουρη ότι το φετινό καλοκαίρι, θα είναι όσο ανάλαφρο το θέλεις. Να θυμάσαι πως μπορείς να πετύχεις ό,τι βάλεις στο μυαλό σου, ακόμη και αν πρόκειται για ένα ελληνικό καλοκαίρι χωρίς πολύ αλκοόλ!