Right pan for every task: Πώς θα μάθεις να ξεχωρίζεις το κατάλληλο τηγάνι για κάθε συνταγή

Right pan for every task: Πώς θα μάθεις να ξεχωρίζεις το κατάλληλο τηγάνι για κάθε συνταγή

Αναβάθμισε τον εξοπλισμό της κουζίνας σου, πάντα με βάση τις δικές σου μαγειρικές ανάγκες.

Αν έπρεπε να επιλέξεις τα τρία πιο πολύτιμα και εύχρηστα σκεύη μαγειρικής που έχεις στην κουζίνα σου, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το τηγάνι, ο «σύμμαχός» σου σε κάθε τολμηρή, γαστρονομική απόπειρα, θα ήταν σίγουρα στην πρώτη θέση. Ωστόσο, αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι πως ένα τηγάνι δεν είναι αρκετό για να απολαμβάνεις το καλύτερο δυνατό μαγειρικό αποτέλεσμα σε κάθε συνταγή.

Αυτό συμβαίνει διότι κάθε τύπος τηγανιού εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο σκοπό και διαθέτει μία επίστρωση, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες παρασκευής κάθε φαγητού. Συνεπώς, δεν αρκεί να μπορείς να διαχωρίσεις τα τηγάνια σε αντικολλητικά και ανοξείδωτα, καθώς υπάρχουν μερικές επιπλέον υποκατηγορίες που αξίζουν την προσοχή σου και μία θέση στα ντουλάπια της κουζίνας σου.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικά μοντέλα τηγανιών της Fissler από το Cook-Shop, τα οποία θα αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό της κουζίνας σου, πάντα με βάση τις δικές σου μαγειρικές ανάγκες.

Μία επαγγελματική προσέγγιση για τραγανό τηγάνισμα σε υψηλές θερμοκρασίες

Ένα τηγάνι που διαθέτει μία ανοξείδωτη επίστρωση είναι αυτό χρειάζεσαι για να απολαμβάνεις τραγανά, τηγανιτά φαγητά, τα οποία παρασκευάζονται σε υψηλές θερμοκρασίες. Πρόκειται για ένα ανθεκτικό υλικό που θα σε διευκολύνει για ένα σοτάρισμα… επαγγελματικών προδιαγραφών, καθώς και για ένα τηγάνισμα με χαμηλά λιπαρά. Παρόλα αυτά, κανένα ανοξείδωτο τηγάνι δεν μπορεί να συγκριθεί με το εμβληματικό τηγάνι Original-Profi Collection® από ματ ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο διαθέτει εσωτερική μεζούρα, εργονομικές λαβές, καθώς και την πρωτοποριακή βάση Cookstar® που είναι κατάλληλη για όλες τις εστίες, ακόμα και τις επαγωγικές, ενώ προσφέρει μεγάλη απορρόφηση, διάχυση και διατήρηση της θερμότητας.

Ένα υγιεινό μαγείρεμα για όταν χρησιμοποιείς ως πρώτες ύλες πιο ευαίσθητες τροφές

Το τηγάνισμα πιο ευαίσθητων τροφών, όπως το ψάρι και το αβγό, απαιτούν λίγη μεγαλύτερη προσοχή, για να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακριβώς για αυτό, καλό θα ήταν να επενδύσεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που κατέχει την… τέχνη της μαγειρικής και θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ένα άκρως λαχταριστό αποτέλεσμα, ακόμη και με τις πιο «δύσκολες» πρώτες ύλες. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το Levital®+ Comfort της Fissler, το οποίο διαθέτει την καλύτερη αντικολλητική επίστρωση και απόδοση στην κατηγορία του; Πρόκειται για ένα κορυφαίο μοντέλο, εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής που δεν περιέχει PFOA/PFOS και είναι ιδανικό για ελαφρύ και υγιεινό μαγείρεμα, χωρίς λίπος, το οποίο χάρη στη λεία βάση Cookstar® μπορεί και διαχέει ομοιόμορφα τη θερμότητα, ενώ τη διατηρεί για ώρα, εξοικονομώντας ενέργεια.

Ένα ελαφρύ και αποτελεσματικό μαγείρεμα που είναι φιλικό προς το περιβάλλον

Αν η βιωσιμότητα αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου, τότε να ξέρεις πως στο Cook-Shop μπορείς να βρεις το κατάλληλο τηγάνι για εσένα. Ο λόγος, φυσικά, για το εναλλακτικό, κεραμικό τηγάνι Ceratal® Comfort, το οποίο προσφέρει στα φαγητά σου ένα απαλό και τραγανό αποτέλεσμα, αφού έχει αρκετά ψηλό χείλος, μία ευρύχωρη, ανθεκτική, αντικολλητική επιφάνεια τηγανίσματος με βάση το νερό που δεν περιέχει PFAS/PTFE, ενώ είναι κατασκευασμένο από έως και 60% ανακυκλωμένο αλουμίνιο. Μάλιστα, η εργονομική λαβή ασφαλείας με προστασία δακτύλων, σε συνδυασμό με το ικανοποιητικό βάθος του, σου επιτρέπουν να απολαμβάνεις μία πιο εύκολη διαδικασία μαγειρέματος, χωρίς πιτσιλιές.

Ένα ελαφρύ και καλοψημένο φαγητό που δεν επιβάλλει να «τραυματίσεις» το τηγάνι σου

Ξέρεις καλά πως όσο πιο συχνά επιλέγεις να τηγανίζεις τα φιλέτα και τις μπριζόλες σου, τόσο περισσότερο καταστρέφεις το τηγάνι που χρησιμοποιείς κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος. Η επαφή των μεταλλικών εργαλείων που χρησιμοποιείς για να διαχειρίζεσαι το κρέας, δηλαδή το πιρούνι, το μαχαίρι και η τσιμπίδα, αφήνουν γρατζουνιές στην επιφάνεια του τηγανιού, οι οποίες σε βάθος χρόνους επηρεάζουν την απόδοσή του. Συνεπώς, είναι σημαντικό να επενδύσεις σε ένα μοντέλο, όπως το βραβευμένο με το IF Design Award 2019, Adamant® Classic, ένα τηγάνι με ειδικές δεξιότητες στο ψήσιμο και το ελαφρύ τηγάνισμα, το οποίο ενδείκνυται για καθημερινή χρήση, είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και επιτρέπει ακόμη και τη χρήση μεταλλικών εργαλείων κουζίνας. Αυτό οφείλεται στη στιβαρή αντικολλητική επίστρωση από σωματίδια καρβιδίου και πυριτίου, τα οποία προσφέρουν στο τηγάνι μία επιφάνεια πολύ σκληρή, όσο μία πέτρα. Διαθέτει επίσης και εσωτερική μεζούρα για να μπορείτε εύκολα να μετράτε τα υγρά, ενώ έχει και εξαιρετικά μεγάλη επιφάνεια μαγειρέματος.

Να θυμάσαι πως το τηγάνισμα, όπως και το μαγείρεμα γενικότερα, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και τα κατάλληλα εργαλεία. Πραγματοποιώντας μία επίσκεψη στο Cook-Shop θα βρεις τα καινοτόμα τηγάνια της Fissler, δηλαδή ό,τι χρειάζεσαι για να απολαμβάνεις καθημερινά ένα άκρως απολαυστικό, μαγειρικό αποτέλεσμα.

DPG Network