To instagram μπορεί να κάνει κακό στην όρεξή μας. Να το πιστέψουμε;

To instagram μπορεί να κάνει κακό στην όρεξή μας. Να το πιστέψουμε;

Γιατί δεν είναι καλό να ανεβάζουμε φωτογραφίες φαγητών;

Τόσο καιρό νομίζαμε πως το να κοιτάζουμε φωτογραφίες στο Instagram πριν το φαγητό, μας άνοιγε την όρεξη και καμιά φορά μάλιστα μας έδινε ιδέες για προετοιμασία λουκούλιων γευμάτων. Όλο αυτό έρχεται να ανατραπεί από την πιο πρόσφατη έρευνα marketing του Brigham Young University μέσω της The Salt Lake Tribune. Το αποτέλεσμα έδειξε πως όσο πιο πολλές φωτογραφίες φαγητών δούμε στο Instagram ή στο Pinterest τόσο περισσότερο μπουχτίζουμε και δεν θέλουμε να φάμε!

Το σήματα που πάνε στον εγκέφαλο απανωτά, μας κουράζουν και μας αφήνουν χωρίς γεύση ακόμη και αν φάμε το φαγητό. Δεν βιώνουμε πλήρως την εμπειρία, λέει ο Ryan Elder. Ο εγκέφαλος έχει βιώσει ήδη τη γεύση ανακαλώντας παλαιότερες εμπειρίες και σήματα και δεν έχει ανάγκη πια να βιώσει αυτή την εμπειρία. Μαζί με τον συνεργάτη του, τον Jeff Larson, ρώτησαν 232 άτομα για τα ίδια φαγητά αφού τους έδειξαν 60 δελεαστικές φωτό στο instagram, ενώ πεινούσαν. Μετά είτε δεν είχαν όρεξη να φάνε τα φαγητά, είτε δεν μπορούσαν να αξιολογήσουν τη γεύση.

Αν θέλετε να απολαύσετε το φαγητό σας λένε, μην κοιτάζετε φωτογραφίες φαγητών λίγο πριν.

Δεν ξέρω τι λένε και πόσο δίκιο έχουν αλλά σαν μανιακή της κουζίνας και λάτρης του #foodporn στο instagram, συνεχίζω να μαγειρεύω, να ποστάρω (όπως βλέπετε και την photo gallery) και να θέλω να καταβροχθίσω τα πάντα με την ίδια ή μεγαλύτερη όρεξη. Εσείς τι λέτε;

Διαβάστε ακόμη:

Πού θα βρείτε προϊόντα gluten-free;

Τα αγαπημένα brownies της Katharine Hepburn