Νηστίσιμα μηλοπιτάκια

Νηστίσιμα μηλοπιτάκια

Όπως έχουμε ξαναπεί, και αυτοί που νηστεύουν έχουν ψυχή και δικαιούνται το κάτι γλυκό τους κατά τη διάρκεια της νηστείας. Σας είχαμε προτείνει παλιότερα ένα κέικ σοκολάτας ιδανικό για την περίσταση, και τώρα ήρθε η σειρά για τα νηστίσιμα μηλοπιτάκια. Ποικιλία να υπάρχει και όρεξη για δημιουργίες στην κουζίνα και η περίοδος νηστείας θα περάσει απαρατήρητη.

Υλικά
1 κούπα λάδι
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
αλεύρι όσο πάρει
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2-3 μήλα
Σταφίδες

Εκτέλεση
1.Καθαρίζετε και κόβετε τα μήλα σε κύβους και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και μια κουταλιά ζάχαρη για να μαλακώσουν.
2.Όταν μαλακώσουν, προσθέτετε τις σταφίδες και αφήνετε να βράσουν και αυτές. Έπειτα αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά για να κρυώσουν.
3.Χτυπάτε το λάδι, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μπολ, και σιγά σιγά προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν μέχρι να γίνει ένας σφιχτός χυλός.
4.Προσθέτετε μέσα στον χυλό το μείγμα με τα μήλα και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά.
5.Απλώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και μοιράζετε πάνω το μείγμα με ένα κουτάλι, σε στρογγυλά σχήματα.
6.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.