Αφράτες και τραγανές κροκέτες κοτόπουλου

Αφράτες και τραγανές κροκέτες κοτόπουλου

Αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια πιάτα με κοτόπουλο, δοκιμάστε να δημιουργήσετε κάτι καινούργιο χρησιμοποιώντας τα υλικά που έχετε διαθέσιμα. Αν λοιπόν έχετε μερικά φιλέτα κοτόπουλου στη κατάψυξη και δεν θέλετε να κάτε πάλι σνίτσελ, αυτή είναι μια συνταγή που θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμη -πόσο μάλλον αν έχετε παιδιά.

Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου
1 κουταλιά μουστάρδα
1 ποτήρι ζαμπόν
1 ποτήρι κεφαλογραβιέρα
4 λωρίδες μπέικον
αλάτι - πιπέρι
Μπεσαμέλ
1/2 ποτήρι γάλα
1 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλιά βούτηρο
1 αυγό
αυγά και φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα

Εκτέλεση
1. Βράζετε το κοτόπουλο. Αφού κρυώσει το ξεκοκκαλίζετε σε μικρά κομματάκια.
2. Ψιλοκόβετε το ζαμπόν και το μπέικον και τρίβετε και την κεφαλογραβιέρα.
3. Τα βάζετε όλα μαζί σε ένα μπολ με τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτετε τη μπεσαμέλ. Τα ανακατεύετε πολύ καλά.
4. Τα πλάθετε σε μπαλάκιακαι τα βουτάτε στο αυγό και στη φρυγανιά. Στο στάδιο αυτό μπορείτε να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη.
5. Όταν θελήσετε τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι.