Αφράτα και λαχταριστά pancakes με φράουλες

Σας τρέχει ήδη το σαλάκι ε; (κι εμάς)

Άνοιξη χωρίς φράουλες δεν νοείται, όπως δεν νοείται και ιδανικό πρωινό χωρίς pancakes, «τηγανίτες» στο πιο ελληνικό. Συνδυάστε όλα τα παραπάνω και έχετε το πιο γλυκό και απολαυστικό ανοιξιάτικο brunch που θα μπορούσατε να φτιάξετε, μέσα σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς καθόλου κόπο.

Υλικά
140γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές ζάχαρη
1 αυγό
240ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
40γρ. βούτυρο ανάλατο (λιωμένο)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
φρέσκιες φράουλες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη σόδα και τη ζάχαρη.
2. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε το αυγό (το οποίο έχετε πριν χτυπήσει ελαφρά) με τη κρέμα γάλακτος, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια.
3. Προσθέτετε το μείγμα με το αυγό στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύετε μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά.
4. Παίρνετε ένα μικρό τηγάνι και το βάζετε σε μέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί το βουτυρώνετε. Βάζετε 1/4 του φλιτζανιού από το μείγμα και σκορπίζετε λίγα κομμάτια φράουλας. Αφήνετε για 2-3 λεπτά και έπειτα το γυρίζετε ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
5. Περιχύνετε τα ζεστά pancakes με σιρόπι της επιλογής σας ή με μέλι.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ