Λιχουδιές με σφολιάτα και σοκολάτα από τα χεράκια σας

Τραγανά και ταυτόχρονα αφράτα σφολιατίνια, σκέτος πειρασμός.

Μικρές απολαυστικές μπουκιές που φτιάχνονται μέσα σε ελάχιστο χρόνο με τον πιο απλό τρόπο, αυτά τα σφολιατίνια είναι ιδανικά για συνοδευτικό του καφέ ή έστω για απρόβλεπτες λιγούρες. Τα βλέπετε συχνά σε καλάθια φούρνων, τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξετε τα δικά σας με ότι γέμιση επιθυμείτε -αλλά όλοι ξέρουμε πως θα προτιμήσετε την σοκολάτα.

Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα (νωπή ή κατεψυγμένη)
μερέντα ή μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση
1. Αν η σφολιάτα σας είναι κατεψυγμένη, την ξεπαγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2. Ανοίγετε το φύλλο της σφολιάτας και αλείφετε προσεκτικά με μαρμελάδα ή μερέντα το μισό από αυτό και το σκεπάζετε με το άλλο μισό.
3. Κόβετε με ένα μαχαίρι λωρίδες πάχους 1,5εκ. (περίπου) και τις στρίβετε ελαφρά.
4. Τις τοποθετείτε σε ταψί πάνω στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, με λίγη απόσταση ανάμεσά του για να μην κολλήσουν και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-17 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Tip: Εναλλακτικά μπορείτε να αλείψετε με μαρμελάδα ή μερέντα όλη τη λωρίδα της σφολιάτας και αντί να τη στρίψετε, να τη γυρίσετε σχηματίζοντας «σαλιγκαράκια».

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ