Το τέλειο αφράτο και light cheesecake

Το τέλειο αφράτο και light cheesecake

Επειδή το φάγαμε πρόσφατα και ακόμα δεν μπορούμε να συνέλθουμε, καθώς και γιατί είναι το πιο αγαπημένο μας γλυκό σε ολόκληρο τον κόσμο (υπερβολικοί όπως πάντα), ορίστε η τέλεια συνταγή για ένα ελαφρύ, υγιεινό και αρκετά απλό cheesecake που θα σας ξετρελάνει (και θα σας μειώσει τις θερμίδες στο μισό).

Υλικά
100γρ.μπισκότα digestive
50γρ. βούτυρο Becel
350γρ. τυρί σε κρέμα light
25γρ. ζάχαρη καστανή
4κ.σ μέλι
150γρ.άπαχο γιαούρτι
1 λεμόνι (ξύσμα&χυμός)
3 φύλλα ζελατίνης
3 αυγά (τα ασπράδια μόνο)
250γρ. φράουλες

Εκτέλεση
1. Σπάτε και αλέθετε τα μπισκότα στο χέρι.
2.Τα βάζετε σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με το βούτυρο (που το έχετε λιώσει), και ζυμώνετε μέχρι να γίνει σα ζύμη.
3. Την απλώνετε σε μια φόρμα και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160C για 10 λεπτά περίπου.
4. Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό και χτυπάτε τα αυγά στο μίξερ.
5. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το τυρί, το μέλι, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.
6. Στραγγίζετε τη ζελατίνη, την προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτετε και την μαρέγκα και ανακατεύετε καλά.
7. Απλώνετε με μία σπάτουλα το μείγμα πάνω από τη βάση από μπισκότο και αφήνετε το cheesecake στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να κρυώσει.
8. Γαρνίρετε με λεπτοκομμένες φέτες από φράουλες και σερβίρετε.