Γεμιστά τάκος με κοτόπουλο και τριμμένο τυρί

Γεμιστά τάκος με κοτόπουλο και τριμμένο τυρί

Μια γρήγορη και πανεύκολη συνταγή που θα φέρει το Μεξικό στην κουζίνα σας.

Γιατί να γυρίσετε σπίτι από τη δουλειά και να παραγγείλετε μεξικάνικο, όταν μπορείτε να το φτιάξετε μόνες σας μέσα σε λίγη ώρα, με πιο υγιεινό τρόπο και πολύ πιο απολαυστικό αποτέλεσμα;

Υλικά
3 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομμάτια
12 τορτίγιες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
2 κύβους ζωμός κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κ.σ. κύμινο σε σκόνη
½ κούπα λιωμένο βούτυρο
2 τσίλι ψιλοκομμένα
2 κούπες γάλα
1 κίτρινο τυρί (για τρίψιμο)

Εκτέλεση
1. Προθερμένετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Συνεχίζετε με το σκόρδο, τα τσίλι και το κοτόπουλο., ανακατεύοντας καλά.
2. Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με το κύμινο. Βάζετε το μείγμα με το κοτόπουλο στο κέντρο κάθε τορτίγιας και τυλίγετε καλά. Τα τοποθετείτε σε μικρό ταψάκι.
3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον ζωμό κότας -σε ζεστό νερό- το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Περιχείστε πάνω από τα τάκος. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά. Λίγο πριν τα βγάλετε από την φωτιά, πασπαλίστε με τριμμένο τυρί και αφήστε το να λιώσει.